Γερμανία | τέλος Ιουνίου οι θερινές διακοπές και οι επισκέψεις σε εστιατόρια – μαζικός εμβολιασμός

Από το τέλος Ιουνίου θα επιτρέπονται οι διακοπές και οι επισκέψεις σε εστιατόρια στην Γερμανία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υφυπουργού Οικονομίας Τόμας Μπάραϊς, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Bild.

Ο Μπάραϊς, ο οποίος είναι και ομοσπονδιακός επίτροπος τουρισμού, είπε στην εφημερίδα ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει παραλάβει 77 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος Ιουνίου, ποσότητα ικανή ώστε να εμβολιαστεί κάθε ενήλικας, τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Τα σχόλιά του αντικρούουν εκείνα που έκανε ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, ο οποίος δήλωσε σήμερα στην Bild am Sonntag ότι κατά την άποψή του τα ταξίδια θα είναι και πάλι εφικτά τον Αύγουστο.

Οι Γερμανοί επιτρέπεται να ταξιδεύουν ελεύθερα ακόμη κι εν μέσω πανδημίας, αλλά η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να κρατήσουν κλειστά τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα για τους τουρίστες ώστε να μπορέσει να περιοριστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Παρόλα αυτά, χιλιάδες Γερμανοί θα ταξιδέψουν στη Μαγιόρκα για τις διακοπές του Πάσχα, μετά την αφαίρεση από την κυβέρνηση της συγκεκριμένης περιοχής από τον κατάλογο με τις επικίνδυνες.

Μοιραστείτε την είδηση