Γέλιο: η πεμπτουσία της ζωής | Παγκόσμια Ημέρα

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου ξεκίνησε να εορτάζεται στην Ινδία το 1998 με πρωτοβουλία του δρος Μαντάν Κατάρια, που πιστεύει στις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου. Στη συνέχεια εξαπλώθηκε στις αγγλοσαξονικές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τις σκανδιναβικές χώρες και έκτοτε εορτάζεται την πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου.

Μία τυπική Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου περιλαμβάνει Πορεία Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο και συγκέντρωση των συμμετεχόντων σε ανοιχτό χώρο με δραστηριότητες γέλιου και προσευχή για την Παγκόσμια Ειρήνη.

Ο ιδρυτής της Παγκόσμιας Ημέρας Γέλιου δρ. Μαντάν Κατάρια σημειώνει: «Οι πολεμικές αναμετρήσεις στον κόσμο είναι αντανάκλαση του εσωτερικού πολέμου που διεξάγεται στα μυαλά των ανθρώπων. Η αιτία που δεν γελάμε πολύ σήμερα είναι επειδή δεν κατανοούμαι την αληθινή σημασία του γέλιου. Το γέλιο δεν είναι μόνο διασκέδαση και χαβαλές, αλλά και έκφραση της ευτυχίας, που μπορεί να έλθει μόνο αν κατανοήσουμε τον σκοπό της ζωής».

Το γέλιο έχει εξαιρετικά οφέλη για την φυσική και ψυχική μας υγεία. Δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα στη ζωή μας και εμείς δεν θα μπορούμε πάντα να αλλάξουμε αυτά που μας έρχονται, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε το πως να αντιδρούμε σε αυτά! Όσο βαθιά και αν έχετε «βουτήξει» στην καθημερινότητα βρείτε χρόνο για γέλιο στη ζωή σας. Γελάστε συνειδητά και περισσότερο! Μη ξεχνάτε ότι είμαστε περισσότερο «ανθεκτικοί» από όσο νομίζουμε και το γέλιο είναι ο σύμμαχός μας ενάντια στη θλίψη, τη στενοχώρια και τα προβλήματα! Το γέλιο είναι η πεμπτουσία της ζωής!

Μοιραστείτε την είδηση