Φιλοξενία 100 ανήλικων παιδιών | αίτημα Μηχαηλίδου για το Ν. Χανίων

Τη φιλοξενία 100 ανήλικων προσφυγόπουλων από το Νομό Χανίων, ζήτησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων, όπου παρευρέθηκαν δήμαρχοι και θεσμικοί φορείς του Νομού Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η υφυπουργός εντυπωσιάστηκε καθώς είδε τη θετική διάθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Νομού Χανίων, για τη φιλοξενία των ανήλικων παιδιών.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε πως είναι αναγκαίο να αποσυμφορηθεί η Μόρια και η Λέσβος καθώς μέχρι στιγμής έχουν έρθει στη χώρα μας 4.800 παιδιά και οι ροές συνεχίζονται. Θα χρειαστεί να φιλοξενήσει ο κάθε Νομός 100 παιδιά, που σημαίνει 30 παιδιά σε κάθε δήμο, για το Νομό Χανίων, όπου θα δημιουργηθούν δομές κατάλληλες για φιλοξενία.

Ενημέρωσε δε τους παρευρισκόμενους, πως οι δομές αυτές διαθέτουν νομικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο. Πρόκειται όπως είπε για υψηλή χρηματοδότηση.

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Σημανδηράκης είπε πως η κατανομή μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις δυνατότητες του κάθε Δήμου, ενώ ο Δήμος Χανίων έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους υπόλοιπους Δήμους μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του και να καλύψει το τεχνικό κομμάτι που απαιτείται για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μοιραστείτε την είδηση