Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας | Δ. Χανίων

Με δράσεις σε σχολεία, περιπάτους και την «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», θα λάβει μέρος ο Δήμος Χανίων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, διοργανώνοντας σειρά δράσεων από τη Δευτέρα 16 έως και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Στόχος των δράσεων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, είναι η προώθηση των βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Ειδικότερα, ο Δήμος Χανίων ήδη εκπονεί μελέτη Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ. www.svak4chania.gr), σχεδιάζοντας με επίκεντρο τον άνθρωπο, επιχειρώντας μέσα από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση να καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας των πολιτών σήμερα και στο μέλλον, με στόχο μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αναλυτικά οι δράσεις

-Ενημέρωση σχολείων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.)

Σάββατο 21/9/2019, Περιπατητική δράση. Αφετηρία: 18.00, Τέρμα Σελίνου (Ν. Χώρα). Τερματισμός: Χρυσή Ακτή

Κυριακή 22/9/2019, “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”. Οι δρόμοι, πλησίον του Πάρκου Ειρήνης & Φιλίας, παραμένουν κλειστοί από τις 17.00 έως τις 21.00. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν προγραμματιστεί δράσεις για παιδιά Δημοτικού Σχολείου, αθλητικές δραστηριότητες, μουσικά δρώμενα, διαδραστικές προβολές, σεμινάρια σωστής χρήσης ποδηλάτου, πρότυπα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, ποδηλατοπορεία.

Οι συμμετέχοντες θα μπουν σε κλήρωση για δωρεάν δέκα μηνιαίες κάρτες μετακίνησης με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μέρος των υπηρεσιακών μετακινήσεων του δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, και των Αντιδημάρχων θα πραγματοποιείται στην πόλη με ποδήλατο.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σ.Β.Α.Κ. (www.svak4chania.gr) ή του Δήμου Χανίων (www.chania.gr) και συμπληρώστε τα σχετικά ερωτηματολόγια:

Μοιραστείτε την είδηση