Επιθεώρηση έργων από τον Καλογερή | βελτίωση ΒΟΑΚ

Έργα που υλοποιούνται στον ΒΟΑΚ στο ύψος του κόμβου της Σούδας επιθεώρησε σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Κρήτης, κα Ελένη Δοξάκη, και τον Ειδικό Σύμβουλο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νεκτάριο Κουμάκη.

Πρόκειται για στοχευμένες εργασίες τοπικής αποκατάστασης οδοστρώματος και καθιζήσεων στα πλέον επείγοντα τμήματα, οι οποίες εκτελούνται εκτάκτως στα πλαίσια του σημαντικού έργου Βελτίωσης της Παλαιάς Εθνική Οδού από Σταλό έως Πλατανιά, προϋπολογισμού 2.285.000€. Ήδη έχει ολοκληρωθεί μια αντίστοιχη παρέμβαση στο ύψος του κόμβου των Μουρνιών, ενώ θα ακολουθήσει μια τοπική αποκατάσταση στον συνδετήριο δρόμο από τον ανισόπεδο κόμβο του Γαλατά προς την Παλαιά εθνικό Οδό, καθώς και μια ακόμη αποκατάσταση μετά τον κόμβο Ταυρωνίτη προς Κίσαμο. Επίσης, όπως διευκρίνισε ο κ. Καλογερής, η βόρεια ράμπα εξόδου του ΒΟΑΚ προς Βαμβακόπουλο θα αποκατασταθεί στα πλαίσια των εργασιών που υλοποιούνται για την τοποθέτηση του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοπονήσου.

Σε δηλώσεις τους, ο κ. Καλογερής και η κ. Δοξάκη, τόνισαν ότι οι παρεμβάσεις τοπικών αποκαταστάσεων του ΒΟΑΚ στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα συνεχιστούν με ένα σχετικό έργο 558.000€, που η δημοπράτησή του είναι σε εξέλιξη. Επίσης, σε διαδικασία δημοπράτησης είναι και ένα άλλο μεγάλο έργο με προϋπολογισμό 16.500.000€, όπου προβλέπονται εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του ΒΟΑΚ σε όλη την Κρήτη. Όλα τα παραπάνω έργα εκτελούνται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία έχει και την σχετική αρμοδιότητα για το παλαιό και νέο εθνικό οδικό δίκτυο.

Τέλος, ο κ. Καλογερής τόνισε την ανάγκη άμεσης συμβασιοποίησης και υλοποίησης όλων των έργων αποκατάστασης κατολισθητικών φαινομένων στον ΒΟΑΚ (σύμφωνα και με τα χρονοδιαγράμματα που έχει δώσει το Υπουργείο Υποδομών). Πρόκειται για τα έργα αποκατάστασης σε 6 θέσεις κατολίσθησης στο τμήμα Σούδα – Καλύβες – οι οποίες συνδέονται και με την υλοποίηση του υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ σχετικού έργου οδικής Ασφάλειας από τον ΟΑΚ-, καθώς και για άλλα 2 έργα σε κατολισθήσεις στο ύψος της Αγίας Μαρίνας και των Νοπηγείων. Επίσης, αναμένεται εντός του έτους η ένταξη στο ΕΣΠΑ και η δημοπράτηση του μεγάλου έργου οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ από Γεωργιούπολη έως Πετρέ.

Η υλοποίηση όλων αυτών των παρεμβάσεων θα καταστήσουν ασφαλέστερο και αισθητά βελτιωμένο τον υφιστάμενο ΒΟΑΚ, έως την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών και την κατασκευή του υπό μελέτη νέου αυτοκινητόδρομου..

Μοιραστείτε την είδηση