Επίσημο | ανοίγουν καταστήματα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Σε μερική κανονικότητα αναμένεται να επιστρέψει από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα λιανικής, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Πιο συγκεκριμένα, το λιανεμπόριο θα λειτουργεί με τη μέθοδο click in shop και click away, με ραντεβού, που θα συνοδεύεται από την αποστολή SMS, όμως για τη μετάβαση στο κατάστημα και την αγορά των προϊόντων θα υπάρχει περιορισμός 2 ωρών.

Παράλληλα θα ισχύει και περιορισμός ατόμων εντός του καταστήματος, ανάλογα με το εμβαδόν σε μαγαζιά που θα λειτουργήσουν με click-in-shop.

Εξαιρέσεις θα ισχύσουν για στις «κόκκινες περιοχές», που προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους επιστήμονες στην περίπτωση της λειτουργίας των καταστημάτων.

Σε αυτές λοιπόν τα καταστήματα δεν αναμένεται να ανοίξουν με click-in-shop. Ειδικότερα, οι επιστήμονες έκριναν πως στις περιοχές με αυστηρό lockdown όσα καταστήματα ανοίξουν θα λειτουργήσουν με click away.

Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Μοιραστείτε την είδηση