Επικοινωνία με Αμυρά για δασικούς χάρτες | τοποθέτηση Βολουδάκη

Την πρόταση του βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη, να υπάρξει επικοινωνία για το ζήτημα των δασικών χαρτών, δέχθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν όλοι οι σχετικοί με το αντικείμενο φορείς των Χανίων: Αντιπεριφερειάρχης, Δασάρχης, Διεύθυνση Γεωργίας, Δικηγορικός Σύλλογος, ΤΕΕ, ΓεωΤΕΕ.

Όπως δημοσιεύει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,ο κ. Βολουδάκης:

Είχαμε και ένα θετικό απρόβλεπτο: την ώρα της τηλεδιάσκεψης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη ο Σύλλογος των Κτηνοτρόφων και αντιπροσωπεία αγροτών, τους οποίους ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή.

Το πρόβλημα ήδη γνωστό.Η προσωπική μου παρέμβαση επιγραμματικά:

1. Αναγκαία η παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων τουλάχιστον για ένα χρόνο.

2. Αναγκαία η δημιουργία τυποποιημένης φόρμας αντιρρήσεων ώστε να μη χρειάζεται να καταφεύγουν οι πολίτες στις υπηρεσίες ειδικών και να επιβαρύνονται το κόστος.

3. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που ήδη εργάζεται επί του θέματος να διασφαλίσει τα εξής:

– Συστηματοποίηση των κριτηρίων χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων ώστε να διορθωθούν ακραίες ερμηνείες που μπορεί να οδηγήσουν σε χαρακτηρισμό ως δασικών εκατομμυρίων στρεμμάτων που εδώ και δεκαετίες καλλιεργούνται ή βόσκονται.

– Διασφάλιση της απρόσκοπτης ροής των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ- Συμμετοχή γεωπόνου στην Επιτροπή Ενστάσεων, με τροποποίηση του σχετικού νόμου.

Μοιραστείτε την είδηση