Εορτασμός για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους, άντρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της Κατοχής, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, από την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Α. ΓΕΝΙΚΑ

α. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τις 8 το πρωί έως και τη δύση του ηλίου, την ημέρα εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης.

β. Φωταγώγηση των ανωτέρω Καταστημάτων από τη δύση του ηλίου της 23ηςΝοεμβρίου έως το πρωί της επομένης.

Β. ΕΙΔΙΚΑ

Ώρα 11.00     Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ώρα 11.30     Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης των Χανίων.

  • Κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τους Βουλευτές Χανίων, τον Διοικητή της 5ης ΤΑΞ.ΠΖ (ΑΔΦΧ) εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, τα Πολιτικά Κόμματα, τους Εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Πολιτικές Νεολαίες καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλο φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Ειδικός Συνεργάτης της Π. Ε. Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης, η Υπεύθυνη Τύπου & Δημ./Διεθν. Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη, όπως και υπάλληλος οριζόμενος από το Δήμο Χανίων.

Μοιραστείτε την είδηση