Το φως της δημοσιότητας είδε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων, που τον Μάρτιο του 2020 έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Αναλυτικότερα

Αποστάσεις

Ασφαλής απόσταση μεταξύ μαθητών και καθηγητών, ορίζεται το 1,5 μέτρο τουλάχιστον, για τις τάξεις που έχουν έως 15 μαθητές. Τάξεις με περισσότερους μαθητές, θα «σπάνε» και θα δημιουργούνται μικρότερα τμήματα.

Προαγωγικές και Απολυτήριες εξετάσεις

Με την ΚΥΑ, γίνεται γνωστό ότι φέτος δεν θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων όλων των τύπων.

Εξαιρούνται οι εξετάσεις των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων και στρατεύσιμων μαθητών, οι απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Γ.Ε.Λ. των παρελθόντων ετών καθώς και των μαθητών των ΕΠΑ.Λ.

Κυλικεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα κυλικεία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων, έως τη λήξη του διδακτικού έτους.

Εκδρομές

Για το τρέχον σχολικό έτος, παύουν να πραγματοποιούνται όλες οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και η λειτουργία βιβλιοθηκών.

Μαθήματα πληροφορικής

Ειδικά, το πρακτικό μάθημα «Εργαστήρια Πληροφορικής» πραγματοποιείται με κάλυψη των πληκτρολογίων με μεμβράνη οικιακής χρήσεως, η οποία αφαιρείται με την εναλλαγή κάθε χρήστη.

Καθαριότητα

Με ευθύνη του Διευθυντή κάθε σχολικής μονάδας και της σχολικής επιτροπής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ορίζεται η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.

Φροντιστήρια

Η λειτουργία των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών, γίνεται κατά τα αναφερόμενα στις από 2.5.2020 και 4.5.2020 γνώμες της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, όπως αυτές εξειδικεύονται και κοινοποιούνται με τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ

Μοιραστείτε την είδηση