Εορτή Αγίου Αμφιλοχίου | ανακοίνωση ΙΜΚΣ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι κατά την εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου, (23 Νοε.) άγει τα ονομαστήρια του και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμφιλόχιος.

Σεβόμενος τις δυσκολίες των καιρών και τα ισχύοντα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής όπως έχουν εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση, και, σε αντίθεση με διαφόρους Φορείς και Πρόσωπα που ενώ κινούν δεικτικά το δάκτυλο εναντίον της Εκκλησίας περί δήθεν υπαιτιότητας της, οι ίδιοι προκλητικά στο όνομα της όποιας εξουσίας τους παρανομούν θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και τους πολίτες, σεβόμενος τα ισχύοντα δεν θα δεχθεί εορτίους επισκέψεις.

Το διήμερο της εορτής θα ευρίσκεται εις την Ιερά Πατριαρχική & Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς όπου θα τελέσει τον Εσπερινό, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και την Θεία Λειτουργία την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

Παρακαλεί τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον αγαπημένο λαό του Θεού των λαχουσών αυτώ Επαρχιών όπως δέονται υπέρ αυτού, καθώς «αδελφός υπό αδελφού βοηθούμενος ως πόλις οχυρά και υψηλή» (Παρ. 18-19). Ταπεινά εύχεται Κύριος ο Θεός, δια πρεσβείων του οσίου πατρός Αμφιλοχίου Επισκόπου Ικονίου, όπως γενή ίλεως υπέρ πάντων ημών, ελευθερώνοντας τον κόσμο όλο από την λοιμική πανδημία των καιρών μας και από πάσης θλίψεως και δοκιμασίας.  

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 20733 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη