<

Ελληνικό βότανο για πρόληψη οστεοπόρωσης

Ελπίδες για πρόληψη της οστεοπόρωσης μας δίνει το τσάι του βουνού και τα πολλαπλά του οφέλη, όπως προκύπτει από έρευνα του εργαστηρίου βιολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Αναλυτικότερα οι ερευνητές αποφάνθηκαν πως εκχυλίσματα από το τσάι της Εύβοιας και το τσάι του Μαλεβού ενδέχεται να αποτελέσουν μελλοντικά τη βάση για τη δημιουργία λειτουργικών τροφίμων κατά της οστεοπόρωσης.

Αρκετά χρόνια αργότερα, η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας Ισμήνης Δοντά δείχνει ότι εκχύλισμα του τσαγιού της Εύβοιας έχει οστεοπροστατευτικές επιδράσεις, έτσι όπως τουλάχιστον διαφαίνεται σε πειραματόζωα.

Αφέψημα ή έγχυμα;

Και ως αφέψημα (όπου ρίχνουμε το τσάι σε νερό και το αφήνουμε να βράσει) και ως έγχυμα (όπου ρίχνουμε το τσάι σε νερό που μόλις έβρασε, αποσύροντάς το όμως από την πηγή θερμότητας και αφήνοντάς το για μερικά λεπτά), το τσάι του βουνού είναι εξαιρετικό.
Πάντως, ο καθηγητής J. Pahnke το προτείνει ως αφέψημα, αφού συχνά κατά την παρασκευή του χρησιμοποιούμε και σκληρά τμήματα του φυτού, των οποίων τα πολύτιμα συστατικά παίρνουμε καλύτερα όταν παρασκευάζουμε αφέψημα.

Μοιραστείτε την είδηση