Ελλάδα | άνοιξαν τα σύνορα για Ισραηλινούς τουρίστες

Άνοιξαν χθες Τρίτη 23 Μαρτίου τα σύνορα της Ελλάδας, για αφίξεις από το Ισραήλ, μετά τη διμερή συμφωνία για ανταλλαγή τουριστών, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο.

Γεμάτες με καλοκαιρινές φωτογραφίες ελληνικών νησιών, οι ισραηλινές εφημερίδες καλωσορίζουν την ανακοίνωση, όπως αναφέρουν, του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιόσι Αρμάνι, ότι η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της για τους εμβολιασμένους πολίτες του Ισραήλ.

Η δήλωση Θεοχάρη, σύμφωνα με τον Ισραηλινό Τύπο, αναφέρει ότι το υπουργικό συμβούλιο της Ελλάδας ενέκρινε την είσοδο έως 10.000 Ισραηλινών τουριστών από την Τρίτη εφόσον έχουν το λεγόμενο πράσινο πιστοποιητικό-διαβατήριο, που βεβαιώνει την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. 

Οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί, μπορούν πλέον να έρχονται χωρίς να υφίστανται έλεγχο με μοριακό τεστ στο αεροδρόμιο ή καραντίνα κάποιων ημερών σε ξενοδοχείο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη το Ισραήλ έχει γενικές εκλογές στις οποίες αναμένεται να επικρατήσει εκ νέου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

H Eλλάδα είναι η πρώτη χώρα προς την οποία το Ισραήλ επιτρέπει τα διεθνή ταξίδια για λόγους αναψυχής, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανοίξει και τα σύνορα με την Αίγυπτο για τους προσκυνητές στο Όρος Σινά, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Μοιραστείτε την είδηση