Εκλογή Μαρκογιαννάκη | Ένωση Περιφερειών Ελλάδος

Μέλος του νέου Δ.Σ της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, εξελέγη ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης που με μεγάλη του χαρά ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή του:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους ανά την Ελλάδα για την τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν μέλος του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών.

Αναμφισβήτητα η ΕΝ.ΠΕ. το ανώτατο συλλογικό όργανο των Περιφερειών, από τη δημιουργία της έχει επιδείξει σημαντικό έργο, ουσιώδεις παρεμβάσεις και προτάσεις. Αυτό το οποίο χαρακτηρίζει κυρίως την ΕΝ.ΠΕ όλα αυτά τα χρόνια ωστόσο, είναι ο ενωτικός της χαρακτήρας. Κινούμενοι εντός αυτών των πλαισίων ο νέος Πρόεδρος και το νέο Δ.Σ οφείλουμε να διατηρήσουμε την ενότητα, με συνεννόηση, συνεργασία και ωριμότητα απέναντι στις νέες προκλήσεις. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει πράξη.

Ενωμένοι λοιπόν θα διεκδικήσουμε την επίτευξη του βασικού μας στόχου: Μιας νέας ισχυρής Περιφερειακής Διακυβέρνησης. Οι πολίτες είναι και οι αιρετοί είμαστε πιο ώριμοι από ποτέ για την ενίσχυση της Αποκέντρωσης, μέσω των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών, κάτι που ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει διαμηνύσει ότι ενστερνίζεται και που φυσικά η Ε.Ε. υιοθετεί εδώ και χρόνια.

Προσωπικά, απ’ τη θέση πλέον του μέλους του Δ.Σ της ΕΝ.Π.Ε, δεσμεύομαι να αποτελέσω μια ακόμη ισχυρή, διεκδικητική φωνή για την Κρήτη, να συμβάλλω στην ενίσχυση της Αποκέντρωσης, τη συνεννόηση, τον Συγκρητισμό και την δικαιοσύνη σε επίπεδο κεντρικών αποφάσεων.

Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα ότι η Κρήτη, είναι μια Περιφέρεια στερημένη, αδικημένη απ’ το Κεντρικό Κράτος τα τελευταία χρόνια, όποια Κυβέρνηση κι αν πέρασε. Το λάθος της ίδιας της Περιφέρειας ήταν ότι δεν διεκδίκησε με σθένος όλα όσα δικαιούται και όλα όσα αξίζει, έστω σε βαθμό ανταποδοτικό με όσα προσφέρει σε εθνικό επίπεδο. Η Κρήτη στερείται υποδομών, έχει το χειρότερο οδικό δίκτυο στην Ελλάδα, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το μέγεθος του πλούτου που παράγει. Στερείται μεταφορικού ισοδύναμου αλλά κυρίως στερείται μια ισχυρής φωνής. Για όλα αυτά θα παλέψω.

Καλή μας δύναμη και καλή μας επιτυχία, στο Δ.Σ. και το νέο Πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ. Τζιζικώστα.»

Μοιραστείτε την είδηση