Έκκληση για άμεση στελέχωση του αγροτικού ιατρείου Έλους | Ν. Κυριτσάκης

Αγωνιώδη έκκληση εκφράζει προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νικόλαος Κυριτσάκης. 

Στην έκκληση του, η οποία γνωστοποιείται στη Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης), στον Διοικητή Νοσοκομείου Χανίων, στον Διευθυντή Κέντρου Υγείας Κισάμου και στους Βουλευτές Νομού Χανίων αναφέρει:

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η ύπαρξη αγροτικού ιατρού σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές, όπως η Τοπική Κοινότητα Έλους του Δήμου Κισσάμου Ν. Χανίων, σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τον πολίτη στο πλαίσιο της παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

Δυστυχώς όμως, ιατρική ανασφάλεια και εγκατάλειψη βιώνουν οι κάτοικοι του Έλους και της γύρω περιοχής, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α., καθώς εδώ και αρκετό καιρό έχει να επισκεφτεί το χωριό μας αγροτικός ιατρός. 

Οι κάτοικοι της Κοινότητας μας και των γειτονικών χωριών φρόντιζαν και προγραμμάτιζαν τον ιατρικό τους έλεγχο και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων που λαμβάνουν, ειδικά οι γηραιότεροι που ακολουθούν χρόνιες φαρμακευτικές αγωγές, τις ημέρες που επισκεπτόταν το χωριό μας ο αγροτικός γιατρός. 

Δυστυχώς όμως πλέον, ταλαιπωρούνται και είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ταξί, αφού τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι μειωμένα, απλά και μόνο για να γράψουν συνταγή με τα φάρμακά τους, επιβαρύνοντας τον οικονομικό τους προϋπολογισμό. 

Από τη στιγμή λοιπόν που στο Έλος υπάρχει, κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος του Αγροτικού Ιατρείου, εξοπλισμένος με τα απαραίτητα για την θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες, ενεργή σύνδεση στο διαδίκτυο η οποία είναι απαραίτητη για την συνταγογράφηση των φαρμάκων, και όλα τα παρελκόμενα (εκτυπωτής, φωτοτυπικό μηχάνημα, κόλλες Α4 κ.α.), έτσι ώστε ο αγροτικός ιατρός να εκτελέσει το λειτούργημά του, ζητάμε την στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου της Τοπικής Κοινότητας Έλους με αγροτικό ιατρό. 

Έχοντας γίνει αποδέκτης παραπόνων για την κατάσταση αυτή το λιγότερο που μπορώ να κάνω ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Έλους είναι να σας παρακαλέσω να δείξετε την ευαισθησία σας και να φροντίσετε για την άμεση τοποθέτηση ιατρού στο χωριό μας, πράξη η οποία είναι αναγκαία και ζωτικής σημασίας για την ομαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή των κατοίκων της περιοχής μας. Θα επιμένω μέχρι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι μεγάλωσαν τους γονείς μας, εμάς και τα παιδιά μας, να διανύσουν με αξιοπρέπεια την τρίτη ηλικία».

Μοιραστείτε την είδηση