Δυστυχισμένοι οι Έλληνες | έρευνα

Τα χαμηλότερα ποσοστά «ευτυχίας» στην Ευρώπη φαίνεται να κατέχει ο ελληνικός λαός σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Wirtschaftswoche».

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για την έκδοση του «Άτλαντα Ευτυχίας» για το 2018, στο οποίο αποτυπώνονται οι απαντήσεις των ίδιων των πολιτών, οι Έλληνες είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, έχοντας την τελευταία θέση «ευτυχίας» στις χώρες της Ευρώπης καθώς το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κρίση έχει αφήσει σοβαρά ίχνη στους Έλληνες.

Ο οικονομολόγος, κ. Σταύρος Δρακόπουλος, έχοντας ερευνήσει τις επιπτώσεις στην ψυχολογία των Ελλήνων, αναφέρει τα εξής : «Το ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας είναι αποφασιστικοί παράγοντες για το επίπεδο ευτυχίας μιας χώρας. Μια τόσο ραγδαία επιδείνωση των σημαντικών οικονομικών δεικτών αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στον ανεπτυγμένο κόσμο. Αυτό μπορεί να συγκριθεί στην πραγματικότητα μόνο με εξελίξεις σε εμπόλεμες περιόδους».

Η διαφθορά είναι επίσης είναι μία από τις αιτίες που προκαλούν δυσαρέσκεια στον ελληνικό λαό, εκτός από την αύξηση της ανεργίας και γενικότερα την οικονομική κρίση. Ο κ. Δρακόπουλος μιλάει γι αυτό, συμπληρώνοντας ότι «μια πολιτική που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ειδικά στην Ελλάδα, είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Η διαφθορά μειώνει το αίσθημα ευτυχίας. Επειδή η φοροδιαφυγή είναι μια σημαντική έκφανση της διαφθοράς, μια αποφασιστική πολιτική που θα μεριμνά ώστε να πληρώνουν όλοι φόρους, θα πρέπει να έχει έντονα θετική επίδραση στο αίσθημα ευτυχίας».

Μοιραστείτε την είδηση