Δίκη Σούζαν Ίτον | Ενοχή πρότεινε ο εισαγγελέας – αρνείται τον βιασμό ο δράστης

Λόγο για ατύχημα και όχι εκ πρόθεσης τραυματισμό της βιολόγου Σούζαν Ίτον, έκανε ο 28 χρονος, φερόμενος ως δράστης, ο οποίος μάλιστα αρνήθηκε το βιασμό – τον οποίο είχε ο ίδιος αναφέρει αρχικά – κάνοντας λόγο για πιέσεις που δέχτηκε κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων καταθέσεών του.

Ενώπιον της έδρας, με μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, στάθηκε για την απολογία του ο 28χρονος «Σαολίν» που σήμερα δικάζεται για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον. Ο Εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του 28χρονου, όπως κατηγορείται.

Ο κατηγορούμενος ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας συγνώμη και περιγράφοντας πολύ διαφορετικές τις συνθήκες θανάτου της 60χρονης μοριακής βιολόγου σε σχέση με όσα είχε ήδη καταθέσει. 

Έκανε λόγο για ένα ατύχημα και όχι μια δολοφονία, αρνήθηκε οποιοδήποτε σεξουαλικό κίνητρο,παρά τις καταθέσεις του περί τριπλού βιασμού της άτυχης γυναίκας και έκανε λόγο για πίεση που αισθάνθηκε από την Αστυνομία,εξαιτίας της οποίας έλεγε … ναι σε όλα. 

«Ζητάω τεράστιο συγνώμη για όσα έχω προκαλέσει σε όλους. Αισθάνομαι ένοχος. Θα με κρίνετε εσείς»- είπε ο 28χρονος, που φάνηκε σε δυσκολία να συνεχίσει. «Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, δεν ξέρω πως να μιλήσω, συνήθως με ρωτάνε» – είπε.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, τον ρώτησε τι έγινε εκείνη τη μέρα και ο 28χρονος άρχισε να εξιστορεί:

«Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα. Τότε ήταν το πανηγύρι που ήταν στο σπίτι μας. Είχα πάει να μαζέψω ξύλα στον Ταυρωνίτη, είχε όμως ζέστη και κατά τις 11.00  αποφάσισα να φύγω, να πάω μια βόλτα με το αμάξι. Πήγα σε μια συγκεκριμένη διαδρομή που μου αρέσει και τότε την είδα τη γυναίκα αυτή. Δεν αισθάνθηκα κάτι σεξουαλικο μέσα μου” – είπε και συνέχισε: “Στο γυρισμό την ξαναείδα. Την είδα στην άκρη να κάνει τζόκινγκ. Αυτή χωρίς να κοιτάξει πίσω, ήθελε να πάει απέναντι κι εγώ δεν πρόλαβα να πατήσω φρένο κι έπεσα πάνω της” – ανέφερε ο κατηγορούμενος.

«Για να την απεγκλωβίσω, επειδή ήταν κάτω από το αμάξι, έκανα όπισθεν, αλλά στην κατάσταση που την είδα, δεν μπορούσε να ζήσει. Είχε κοπεί το αυτί της. Τα έβλεπα στις ταινίες, αλλά πρώτη φορά το ζούσα» – πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν πίστευα ότι θα ζήσει, ήταν βαριά. Δεν κρατούσα κινητό για να καλέσω αστυνομία, γονείς. Φοβήθηκα να το πω – λάθος» – συνέχισε καθώς είχε θολώσει και δεν μπορούσε να σκεφτεί σωστά.

«Δεν ήρθα ποτέ σε σεξουαλική επαφή με τη Σούζαν Ίτον»

«Εγώ στην αρχή δεν είχα πει για βιασμό αλλά μετά από συγκεκριμένη πίεση αναγκάστηκα να πω κάποια πράγματα που δεν ισχύουν. Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν ισχύει, υπάρχουν κάποιοι που τους συμφέρει να μη βγει η αλήθεια”»απάντησε ο κατηγορούμενος, σημειώνοντας «Δεν είχα έρθει ποτέ σε σεξουαλική επαφή με την Σούζαν Ίτον».

Όπως είπε, βρέθηκε DNA του, καθώς την έπιασε, την έσυρε από τα πόδια και την έριξε στην τρύπα. «Έκατσα μετά στο αυτοκίνητο για 20 λεπτά για να ηρεμήσω» – είπε και πρόσθεσε: «Βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Έτσι το βλέπω εγώ. Ήταν ατύχημα. Έτσι είναι για μένα. Κάποιος μπορεί να το βλέπει προμελετημένο έγκλημα, εγώ δεν το βλέπω έτσι».

«Μπήκατε στη διαδικασία να ζητήσετε μέσω της οικογένειας σας συγνώμη στην οικογένεια της θανούσης;», τον ρώτησε η Πρόεδρος, με τον 28χρονο να απαντά: «Δεν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Ζητάω και από δω το συγνώμη. Δεν ήταν προμελετημένο. Ήταν ατύχημα. Το μετά ήταν το πρόβλημα»

Ο νεαρός Χανιώτης ενώπιον του Δικαστηρίου ισχυρίστηκε ότι είναι αλήθεια ότι ακούει φωνές, ότι διαβάζει Σολωμονικη και ότι ασχολείται με κάποιες τελετές, ωστόσο όταν τον ρώτησε η πρόεδρος τί βιβλία διαβάζει, ο ίδιος δεν έδωσε μια σαφή απάντηση.

Η πρόεδρος της έδρας ρώτησε τον κατηγορούμενο για το σπερματικό υγρό που βρέθηκε στο σώμα της 60χρονης γυναίκας, με τον καθ’ομολογίαν δράστη να απαντά με ερώτηση: “Δικό μου είναι;”. Η πρόεδρος επέμεινε, ρωτώντας αν αρνείται ότι ήταν δικό του, έστω και κατά λάθος, με τον 28χρονο να απαντά πως θα το θυμόταν, αν ήταν δικό του.

Συνέχισε, κάνοντας λόγο για  φόβο και απειλή που ένιωσε στην Αστυνομία. «Φοβήθηκα και άρχισα να λέω ναι σε ότι μου έλεγαν» – ανέφερε.

Το Δικαστήριο διέκοψε για λίγο και ακολούθησε η πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας για ενοχή του 28χρονου, όπως κατηγορείται.

Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και κατόπιν αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.

cretalive.gr

Μοιραστείτε την είδηση