Διεθνής ημέρα εθελοντισμού | «όλοι μαζί μπορούμε»

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Η ανάπτυξη του εθελοντισμού τα τελευταία χρόνια είναι θεαματική και έχει ενισχύσει και θωρακίσει σημαντικά το σύστημα πολιτικής προστασίας της χώρας.

Η εθελοντική δράση, σήμερα όσο ποτέ, αναδεικνύεται κρίσιμη για την διασφάλιση αλλά και τη βελτίωση των όρων διαβίωσης όλων μέσα σε κοινωνίες ευάλωτες απέναντι στις καταστροφές. Το πρόσφατο παράδειγμα της εκδήλωσης των καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων στη Δυτική Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, αποτέλεσε πεδίο ανάπτυξης σπουδαίας εθελοντικής δράσης η οποία στο πρόσωπο του κάθε εθελοντή, που διέθεσε εαυτόν με αλτρουισμό και αυταπάρνηση, λαμβάνει μια υπόσταση άκρως ευεργετική για την τοπική κοινότητα που δοκιμάζεται σκληρά. Ομοίως και σε κάθε αντιπυρική περίοδο η εθελοντική δραστηριότητα αποδεικνύεται καθοριστικός παράγοντας έγκαιρης και αποδοτικής επέμβασης προς όφελος της δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας, ιδίως όμως στην αποφασιστική συμβολή διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συνείδησης και οικολογικής δράσης για την ευρύτερη κοινωνία.

Μοιραστείτε την είδηση