Διαμαρτυρία για την Υποβάθμιση των σχολείων του Έλους | επιστολή στην Κεραμέως

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέστειλε ο πρόεδρος κοινότητας Έλους, Νικόλας Κυριτσάκης.
Η εν λόγω επιστολή αφορά στην υποβάθμιση των σχολείων του Έλους ενώ καταλήγει ζητώντας την επανένταξη των σχολείων στα δυσπρόσιτα και την διπλή μοριοδότηση για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε αυτά.

Η επιστολή:

Αξιότιμη κα Υπουργέ Το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Έλους Δήμου Κισάμου Ν. Χανίων έως και το 2018 εντασσόταν στα σχολεία που χαρακτηριζόταν δυσπρόσιτα από το υπουργείο παιδείας. Η λειτουργία τους ως δυσπρόσιτα με τα ευεργετήματα που αυτά έχουν, ελαχιστοποιούσε τα προβλήματα και άμβλυνε τις όποιες διαφορές υπήρχαν, βοηθώντας στην ομαλή πορεία των μαθητών και στην καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Παράλληλα τα έκανε ελκυστικά για τους εκπαιδευτικούς και έτσι δεν παρατηρούνταν κενά, κάτι που θα έβλαπτε περαιτέρω την πορεία τους. Με την υπουργική απόφαση 64543/Δ1 τα σχολεία του Έλους δεν χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η προϋπηρεσία ενός αναπληρωτή εκπαιδευτικού στα σχολεία του Έλους θα προσμετρείται, όσο και η προϋπηρεσία ενός εκπαιδευτικού σε ένα σχολείο της Αθήνας. Αφαιρώντας το κίνητρο του «διπλασιασμού των μορίων» των αναπληρωτών τα σχολεία και οι μαθητές μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εκπαιδευτικούς τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εικόνας των σχολείων, της περιοχής, καθώς και την παράφορη καταπάτηση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των μαθητών της Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου.

Κυρίως είναι θλιβερό κι εξοργιστικό συνάμα, να τιμωρούνται οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών και κυρίως τα παιδιά με νομοθετήματα που τα καθιστούν εξόριστα από κάθε εκπαιδευτικό δικαίωμα και όχι ισότιμους πολίτες.

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Έλους και με ευθύνη στα παιδιά της περιοχής μου, σας εκφράζω την έντονη ανησυχία μου αλλά και την δυσαρέσκεια των γονέων και των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου για την απόφαση σας ώστε να μην χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα τα σχολεία του Έλους.

Ευελπιστώντας στην ευαισθησία σας, σας ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες για την άμεση άρση της άδικης αυτής απόφασης, επαναφέροντας τα σχολεία του Έλους στα δυσπρόσιτα και την διπλή μοριοδότηση για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε αυτά.

Μοιραστείτε την είδηση