«Δες τη μοναδικότητα, στήριξε τη διαφορετικότητα» | εκδήλωση στο Δήμο Χανίων

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στην ημερίδα με τίτλο «Δες τη μοναδικότητα, στήριξε τη διαφορετικότητα» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», από τον Δήμο Χανίων.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν μαθητές από σχολεία του Δήμου ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Ενσυναίσθηση: Μπαίνουμε στη θέση του άλλου» από την Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια, Αννέτα Μαρκογιαννάκη και να παρακολουθήσουν τις ταινίες «Τα κορδόνια του άλλου» από το Λύκειο Αλικιανού, «Ο αδελφός μου» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη και «Ένα σχολείο δύο κόσμοι» από το σχολείο Εμπρόσνερου.

Παράλληλα λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας ενώ πραγματοποιήθηκαν επίσης εργαστήρι ευαισθητοποίησης για την τυφλότητα και μουσικά δρώμενα στη νοηματική από μαθητές του 2ου γυμνασίου Χανίων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συλλόγους και τα σχολεία, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι τα Χανιά είναι μια πόλη, που θέλει και προσπαθεί να αλλάξει προς όφελος και των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, αναφέρθηκε με τη σειρά της στη σπουδαιότητα της δράσης καθώς, όπως τόνισε «οι σύλλογοι ΑμεΑ με πρωτεργάτη το Δήμο Χανίων κατάφεραν να συνδημιουργήσουν ένα κόσμο διαφορετικό και μια κοινωνία που συμπεριλαμβάνει στις αγκάλες της τα άτομα με ειδικές ανάγκες».

Τέλος, η αρμόδια Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλους τους τοπικούς φορείς, που απασχολούν και εκπαιδεύουν άτομα με αναπηρία όπως οι: ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α.ΜΕ.Α Ν. ΧΑΝΙΩΝ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ASPERGER, ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑμεΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΦΩΝ, ΚΗΦΑΠ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ , ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΙΩΝΑ.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 08 Δεκεμβρίου στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Χανίων και με παράλληλες δράσεις στο Κολυμβητήριο για παιδιά τυπικά και ΑμεΑ.

Μοιραστείτε την είδηση