Δερμιτζάκης: «να ανοίξουν σχολεία, εστίαση και λιανεμπόριο»

«Άνοιγμα δραστηριοτήτων υπό όρους» προτείνει ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ το απόγευμα της Κυριακής 14/3.

Ο ειδικός λέει ναι στο άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν έχει νόημα ούτε να κλείσουμε τα πάντα, ούτε και να τα ανοίξουμε ολα.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι πρέπει να μπούμε σε ένα σύστημα με συγκεκριμένους όρους. «Όχι κλείνουμε τα πάντα, ανοίγουμε τα πάντα.»

Όπως είπε, όντως, αν όλα ήταν ανοιχτά τα κρούσματα θα αυξάνονταν κατά πολύ. «Θα είχαμε πενταπλάσιους αριθμούς. Ο σκοπός όμως δεν είναι να ανοίξουμε έτσι. Ο σκοπός είναι να ανοίξουμε προσεκτικά με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δραστηριότητες των πολιτών, οι οποίες ούτως ή άλλως γίνονται τώρα και αυξάνονται τα κρούσματα, να τις διοχετεύσουμε σε πιο συντεταγμένο τρόπο όπου τα μέτρα εφαρμόζονται», επεσήμανε.

Ο κ. Δερμιτζάκης προτείνει να ανοίξουν περιορισμένα δραστηριότητες, δηλαδή τα μαγαζιά σε μεγάλες πόλεις με ραντεβού, όχι click away, σε μικρές πόλεις ελεύθερα, η εστίαση μέχρι κάποια ώρα να ανοίξει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και να ανοίξουν όλα τα σχολεία με αυστηρά μέτρα.

Μοιραστείτε την είδηση