ΔΕΔΔΗΕ | έργα 186 εκ. ευρώ στο δίκτυο της Κρήτης – 57 εκ. στα Χανιά

Επαναπροκηρύχθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ ο διαγωνισμός – «μαμούθ» συνολικού ύψους 2,9 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 186 εκ. ευρώ, αφορούν έργα συντήρησης-αναβάθμισης στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στην Κρήτη.

Ο διαγωνισμός είχε ακυρωθεί τελευταία στιγμή από τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ τώρα =επαναπροκηρύχθηκε, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 25η Αυγούστου.

Ο αρχικός προϋπολογισμός είναι στα 1.600.000.000 ευρώ και το δικαίωμα προαίρεσης, «εφόσον αυτό ασκηθεί, που δύναται να ανέλθει σε περίπτωση αύξησης κατ’ ανώτατο όριο στο 50% του προϋπολογισμού, ήτοι στο ποσό των 800.000.000 ευρώ». Με το +50% του δικαιώματος προαίρεσης, το σύνολο του προϋπολογισμού φτάνει τα 2.400.000.000 ευρώ, ενώ μαζί με τον προβλεπόμενο συνολικό ΦΠΑ το τελικό κόστος δύναται να ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό των 2,9 δισ. ευρώ.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος είχε ακυρωθεί τον Μάιο, λίγο πριν την υποβολή προσφορών, και επαναπροκηρύχθηκε πριν από λίγες ημέρες, είναι ο μεγαλύτερος που έχει βγάλει ο ΔΕΔΔΗΕ και αφορά σε 37 εργολαβίες έργων δικτύου σε όλη τη χώρα, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.

Περιλαμβάνει όλα τα κρίσιμα έργα, όπως η υπογειοποίηση δικτύων και η γενικότερη αναβάθμιση και “θωράκισή” τους, η αναγκαιότητα των οποίων αναδείχτηκε κατά την περιπέτεια με τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια.

Η κατανομή για την Κρήτη

Σε επίπεδο Κρήτης, οι παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού του ηλεκτρικού δικτύου, ειδικότερα, έχουν ως εξής:

– Ηράκλειο: 64,5 εκατ. (ποσό με προαίρεση), 43 εκατ. ευρώ ποσό χωρίς προαίρεση.

– Άγιος Νικόλαος: 30 εκατ. ευρώ, 20 εκατ. ευρώ χωρίς προαίρεση.

– Χανιά: 57 εκατ. ευρώ, 38 εκατ. ευρώ χωρίς προαίρεση.

– Ρέθυμνο: 34,5 εκατ. ευρώ, 23 εκατ. ευρώ χωρίς προαίρεση.

Μοιραστείτε την είδηση