Δαπάνες μετακίνησης για Λιμενικό Σώμα | ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ

Ερώτηση για τις δαπάνες που αφορούν στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, απηύθυναν στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Συντυχάκης Μανώλης, Παπαναστάσης Νίκος και Παφίλης Θανάσης.

Αναλυτικότερα:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, προβλήματα αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στην πληρωμή των δαπανών μετακίνησης.

Η ανακοίνωση εστιάζει στο γεγονός της διαφορετικής αντιμετώπισης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, από τα στελέχη του υπόλοιπου Δημόσιου Τομέα, στην άρνησης από την κυβέρνηση κάλυψης των δαπανών αεροπορικής μετακίνησης και στη διαφορά στην αποζημίωση για τα έξοδα διανυκτέρευσης, σε σχέση με το βαθμό του στελέχους.

Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον νόμο 4336 το έτος 2015, σχετικά με τις δαπάνες μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και συγκεκριμένα στο άρθρο 15 της υποπαραγράφου Δ9 της παραγράφου Δ΄ του άρθρου 2 του σχετικού νόμου.

Πέντε χρόνια μετά τη ψήφιση του σχετικού νόμου και τη μη έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τις δαπάνες των στελεχών, η κυβέρνηση της Ν.Δ με το ν. 4701/20, έδωσε νέα παράταση στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος μέχρι την 31/12/2020.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

  • Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να σταματήσει η διαφορετική αντιμετώπιση κάλυψης των δαπανών μετακίνησης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος σε σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη του Δημόσιου τομέα;
  • Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στις δαπάνες μετακίνησης και την αεροπορική;
  • Η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει την διαφορά που υπάρχει στην αποζημίωση των εξόδων διανυκτέρευσης των  στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ανάλογα με το βαθμό;
Μοιραστείτε την είδηση