Δάνεια σε επιχειρήσεις από αρχές Μαΐου | Άδωνις Γεωργιάδης

Δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους για το 2019, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν από τις αρχές Μαΐου, οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Η νέα αυτή δυνατότητα θα αφορά επιχειρήσεις που πλήρωναν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους έως το τέλος του 2019 ή που έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Δικαιολογητικά

Απαραίτητο δικαιολογητικό για να λάβει κάποιος δάνειο από όποια τράπεζα επιθυμεί, είναι η προσκόμιση του τελευταίου ετήσιου τζίρου. Η κάλυψη δεν θα γίνεται με υποθήκες ακινήτων. Επίσης οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα για δανειοδότηση και άνω του 25%.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μια επιχείρηση με τελευταίο ετήσιο τζίρο 100.000 ευρώ που θέλει να πάρει δάνειο 25.000, το 80% από αυτά τα 25.000 είναι εγγυημένο από το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα θα παρακολουθώ τις τράπεζες και την ταχύτητα που εγκρίνουν τα δάνεια. Εάν χρειαστεί να ψηφίσω νόμο για να τα δίνουν αυθημερόν θα το κάνω», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μοιραστείτε την είδηση