Χάθηκαν 40.000 θέσεις εργασίας το Μάρτιο | αναίτιες απολύσεις και μέτρα στήριξης

Πάνω από 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έχουν χαθεί από τις αρχές Μαρτίου, λόγω της τρέχουσας κατάστασης με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» και τις πληροφορίες του capital.gr από το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρεται στο capital.gr, από τις αρχές του μήνα απολύθηκαν 115.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ενώ προσλήφθηκαν 75.000.

Αναίτιες απολύσεις – μέτρα στήριξης επιχειρήσεων

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης «η εικόνα της αγοράς εργασίας έως σήμερα για το μήνα Μάρτιο είναι απογοητευτική έως τραγική. Όπως τόνισε και στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, οι επιχειρηματίες δεν πρέπει αναίτια και αδικαιολόγητα να προχωρούν σε απολύσεις και να εκδηλώνουν καταχρηστικές συμπεριφορές. Όλα τα ευνοϊκά μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις συνδέονται άρρηκτα με ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας».

Δραματική μείωση θέσεων στον κλάδο της εστίασης

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του capital.gr, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Δημήτρη Κατσαγάνη, ο κλάδος στον οποίο εντοπίζεται κυρίως η δραματική μείωση των θέσεων εργασίας είναι η εστίαση. Βασική αιτία δεν είναι άλλη από την αντίδραση μέρους της αγοράς στις συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού πάνω στην οικονομία.

Μοιραστείτε την είδηση