Χανιά | γονείς ζητούν την παρέμβαση Πολάκη για το κολυμβητήριο Χανίων

Με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των αθλημάτων της πισίνας-κολύμβησης, υδατοσφαίρισης-τεχνικής κολύμβησης και καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Κολυμβητήριο Χανίων, συναντήθηκε χθες 22 Σεπτεμβρίου ο πρώην Αν. Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης.

Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των συλλόγων ζήτησαν από τον Βουλευτή την παρέμβαση του προκειμένου να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους, καθώς οι πισίνες στις οποίες αθλούνται έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω ακαταλληλότητας του στεγάστρου που βρίσκεται πάνω από αυτές.

Συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Χ υπάρχους τρεις πισίνες (50, 25 και 12,5 μέτρων). Οι πισίνες των 25 και 12,5 μέτρων που έχουν στέγαστρο και το οποίο έχει κριθεί ακατάλληλο είναι εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα τα χίλια και πλέον παιδιά που δραστηριοποιούνται στα διάφορα υδάτινα αθλήματα να μην μπορούν να εξυπηρετούνται, να μην έχουν γίνει δεκτές νέες εγγραφές και επιπλέον να τίθεται και θέμα επιλογής των παιδιών που έχουν διασφαλίσει την εγγραφή τους από προηγούμενες χρονιές, αφού η μόνη πισίνα που εξακολουθεί να λειτουργεί δεν αρκεί για τον προγραμματισμό άθλησης όλων των παιδιών από τα διάφορα τμήματα.

Αυτό που ζητούν οι γονείς είναι η άμεση καθαίρεση των στεγάστρων, για να μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιούν και τις υπόλοιπες πισίνες που είναι θερμαινόμενες και υποτυπωδώς έστω να μπορούν να αθλούνται κατά τους χειμερινούς μήνες. Ταυτόχρονα ζήτησαν να προχωρήσουν οι μελέτες και οι διαγωνισμοί για τον εξοπλισμό με νέα στέγαστρα στις πισίνες των 25 και 12,5 μέτρων. Οι γονείς εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για τις φρούδες υποσχέσεις που δόθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Αυγενάκη, ο οποίος κατά την επίσκεψη του στα Χανιά είχε εξαγγείλει την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των αθλητών. Εξαγγελίες που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και μάλιστα σε εγκαταστάσεις ενός ομίλου με αθλητές που έχουν συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες, σε εθνικές ομάδες και με πλήθος άλλες διακρίσεις.

Ο Παύλος Πολάκης δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, θα καταθέσει άμεσα γραπτή ερώτηση προς τον κ. Αυγενάκη, με την οποία θα ζητά εξηγήσεις για τους λόγους της καθυστέρησης και θα τον καλεί να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για το ακριβές χρονοδιάγραμμα τόσο της αποψίλωσης του υπάρχοντος ακατάλληλου στεγάστρου, όσο και την τοποθέτηση του νέου.

Μοιραστείτε την είδηση