Ασυμπτωματικός ασθενής ταξίδεψε σε Κρήτη και Αίγινα | συναγερμός στις αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς άνδρας με κορωνοϊό όντας ασυμπτωματικός, ταξίδεψε στην Κρήτη και την Αίγινα και ήρθε σε επαφή με δεκάδες άτομα.

Όπως επεσήμανε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star η Κατερίνα Ρίστα, αρχικά ο 32χρονος άνδρας. πήρε πλοίο για την Κρήτη και μόλις έφτασε αντιλήφθηκε ότι έχει δέκατα.

Αυτό ωστόσο δεν τον πτόησε και αντί να μείνει σε καραντίνα, την επόμενη μέρα πήρε το πλοίο για να γυρίσει στην Αθήνα. Όταν έφτασε στον Πειραιά τον θερμομέτρησαν πάλι και διαπίστωσαν πως έχει δέκατα.

Ο ασθενής θορυβήθηκε και πήγε να κάνει test για κορωνοϊό. Για ακόμη μια φορά, δεν τέθηκε σε καραντίνα αλλά την επόμενη μέρα μπήκε σε τρίτο πλοίο, αυτή τη φορά για να πάει στην Αίγινα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο άνδρας ενημερώθηκε πως είναι θετικός στον covid 19 και τότε φαίνεται ότι ανησύχησε λόγω συγγενικού του ατόμου που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Ο ταξιδιώτης μπήκε σε καραντίνα όπως και η οικογένειά του.

Η πολιτική προστασία έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των στενών επαφών του όμως είναι δύσκολο να εξακριβωθούν όλες καθώς ο 32χρονος άλλαξε 3 πλοία και 2 νησιά και ήρθε σε επαφή με πολύ κόσμο.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 20733 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη