Την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να μη χαθούν πολύτιμα χρήματα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 – 2020», ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη σημερινή συνάντηση, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Η υλοποίηση του ΕΣΠΑ, βρίσκεται σε κρίσιμη βάση καθώς η Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, πρέπει να υποβάλει τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του προγράμματος, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να μη χαθούν κοινοτικοί πόροι.

«Διανύουμε δύσκολη περίοδο. Χρειάζεται να ολοκληρώσουμε τα έργα της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και να προετοιμάσουμε τη νέα», υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε λεπτομερώς και στα έργα που αναμένεται να ενταχθούν ή να ολοκληρωθούν. Κάποια από αυτά είναι η ολοκλήρωση του Βιολογικού στη Γεωργιούπολη, ο διαγωνισμός για τον Βιολογικό της Παλαιόχωρας, η παράκαμψη των Τοπολίων, η Χρυσοσκαλίτισσα, ο ΤΟΕΒ Φουρνέ, το δίκτυο Πλάτανος – Σφηνάρι και τα Λύκεια Κισάμου που τόνισε ότι είναι έργο εμβληματικό.

Ακολούθησε η εκτίμηση ότι εντός της ερχόμενης άνοιξης θα ξεκινήσουν τα έργα οδικής ασφάλειας σε 452 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου τα οποία καταδείχθηκαν από την έρευνα – μελέτη της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ», συνολικού προϋπολογισμού 34,5 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι «ετοιμάζεται ένας δανεισμός από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για εγγειοβελτιωτικά έργα και πρέπει να δούμε τα έργα που μπορούμε να εντάξουμε σε αυτό το πλαίσιο, για την κατασκευή, μεταξύ άλλων, και φραγμάτων»

Δείτε τι είπε αναλυτικά ο κ. Αρναουτάκης, στο ΧΑΝΙΑ LIVE TV για τα έργα και τα ποσά που απαιτούνται:

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης για τον προγραμματισμό των έργων του ΕΣΠΑ

Posted by ΧΑΝΙΑ LIVE TV on Monday, January 27, 2020
Μοιραστείτε την είδηση