«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Κρήτη | συνεχίζονται τα καιρικά φαινόμενα

Δύσκολη ήταν για την Κρήτη, η νύχτα που πέρασε καθώς ο καιρός επιδεινώθηκε, με έντονη βροχόπτωση και χαλάζι σε κάποιες περιοχές, κάτι που προκάλεσε έκπληξη και ανησυχία στους πολίτες.

Σε έκτακτα δελτία καιρού που έχουν δημοσιευθεί, αναφέρεται ότι η κακοκαιρία στην Κρήτη θα συνεχιστεί την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να υποχωρούν από την Πέμπτη.

Το αίτιο που θα προκαλέσει την μεταβολή του καιρού είναι από τη μια μεριά το βόρειο ρεύμα , αλλά κυρίως οι ασταθείς αέριες μάζες ενός ανώτερου χαμηλού το οποίο ενισχύεται και κινείται νοτιοαντολικά μέσα στο Αιγαίο.

Πριν σας δώσουμε τα ύψη υετού σας καταθέτουμε ως ενημερωτικό στοιχείο τους χάρτες επικινδυνότητας οι οποίοι φτάνουν μέχρι την πορτοκαλί ένδειξη για την Κρήτη και τις Δυτικές Κυκλάδες την Τετάρτη009. Οι χάρτες παρουσιάζουν σε χρωματικό δείκτη τα όρια του 24ωρου υετού για το χρονικό διάστημα που προηγείται της ώρας ισχύος του κάθε χάρτη.

Ακολουθούν τα ύψη βροχόπτωσης σε όλη τη χώρα και αφορούν τον 24ωρο υετό που προηγείται της ώρας έκδοσης του κάθε χάρτη.

Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού. 

Θεόδωρος Ν. Κολυδάς

Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ

Μοιραστείτε την είδηση