Αναρτήθηκαν οι γαλάζιες σημαίες | Δήμος Κισάμου

Αναρτήθηκαν σήμερα, 20 Ιουλίου οι 3 γαλάζιες σημαίες οι οποίες ανήκουν σε παραλίες του Δήμου Κισάμου.
Συγκεκριμένα, στην παραλία Μαύρος Μώλος, η οποία βραβεύεται για 6η συνεχόμενη χρονιά, στην Παχιά Άμμο 1 για 8η χρονιά και στην Παχιά Άμμο 2 για 6η χρονιά.

Οι ακτές βραβεύονται  από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Στις  σεμνές  τελετές  έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Κισσάμου αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών και η υπεύθυνη του προγράμματος .

Να επισημάνουμε  ότι η «Γαλάζια Σημαία αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων, επισκεπτών ,προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η βράβευση του Δήμου μας με 3 Γαλάζιες Σημαίες συνιστώντας μια ακόμα αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουμε  στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη για εμάς και για τον τουρισμό μας». 

Μοιραστείτε την είδηση