νέαπρωτοσέλιδο ΑΥγεία

8 εκ. ευρώ για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο | υπό κατασκευή η νέα πτέρυγα

Εντός του 2020 και συγκεκριμένα τους καλοκαιρινούς μήνες αναμένεται να είναι έτοιμη η νέα πτέρυγα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, μεγέθους 7.500 τ.μ που χρηματοδοτείται με 8 εκ. ευρώ από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020».

Το εμβληματικό έργο για τη δημόσια υγεία του νησιού επισκέφθηκαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Δημήτρης Αγαπίου, η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασωτάκη, ενώ παρόντες ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, η αναπληρώτρια διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη, η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χρυσούλα Πουλινάκη, υπηρεσιακά στελέχη και οι επιβλέποντες του έργου που ενημέρωσαν για την εξέλιξή του.

Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης, στο διοικητήριο του Νοσοκομείου, υπέγραψε την απόφαση για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Κρήτης 1,35 εκατ. ευρώ για την αγορά του ιατρικού – τεχνολογικού εξοπλισμού της νέας νοσοκομειακής πτέρυγας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε πως «με ικανοποίηση διαπιστώνουμε σήμερα ότι έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τα έργα της επέκτασης του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Το καλοκαίρι θα είναι παραδοτέα η νέα πτέρυγα, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να διασφαλίσουμε και τους πόρους για όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται -ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός- ούτως ώστε να είναι έτοιμη προκειμένου να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους πολίτες του νησιού».

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε το ανθρώπινο δυναμικό των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας που επιβλέπει το έργο, όπως επίσης τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και τους εργαζόμενους Τεχνικών Υπηρεσιών του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Από την πλευρά τους, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου Γιώργος Κωστάκης ευχαρίστησαν δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νησί.

Τέλος, στο εργοτάξιο έγινε επιθεώρηση και στο Κέντρο Ενέργειας (ηλεκτρική – ηλεκτρονική «καρδιά») του Νοσοκομείου όπου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης ύψους 800.000 ευρώ θα αγοραστεί νέος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr