5,1 εκ. ευρώ για βιολογικούς | Δήμος Χερσονήσου

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη η απόφαση ένταξης του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Καρτερού και Κ. Χάνι – Βαθειανού Κάμπου», με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Χερσονήσουπροϋπολογισμού 5.130.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 – 2020», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης διασφάλισε 2 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους, προκειμένου να αποπληρωθούν οι εργολαβίες των υφιστάμενων δικτύων στη περιοχή για την ολοκλήρωση του έργου.

«Άλλο ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό έργο για τον Δήμο Χερσονήσου που είναι ο βιολογικός στο Καρτερό, Κοκκίνι Χάνι – Βαθειανού Κάμπου με προϋπολογισμό 5,1 εκατ. ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα εντάσσουμε μια σειρά έργων σε όλη την Κρήτη, τα οποία αφορούν τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων που παράλληλα με τις εγκρίσεις τις οποίες έχουμε για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η Κρήτη στο τέλος του 2023 θα έχει λύσει όλα τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων, που δίνει ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων σε όλη την Κρήτη, ενισχύοντας παράλληλα την ποιότητα του τουρισμού» δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την άριστη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Χερσονήσου, ενώ «καταφέραμε και διασφαλίσαμε από εθνικούς πόρους 2 εκατομμύρια ευρώ  για τα δίκτυα τα οποία υπάρχουν και δεν είχαν πληρωθεί οι εργολαβίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η χρηματοδότηση είναι προσθετική που σημαίνει ότι συνολικά 7,1 εκατ. ευρώ είναι στην διάθεση του Δήμου Χερσονήσου, της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την ένταξη του έργου στο Ε.Π. Κρήτη 2014-2020 υπογράμμισε: «Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο το οποίο ολοκληρώνει τα έργα διαχείρισης των λυμάτων στο παραλιακό μέτωπο. Οφείλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη γι’ αυτή τη σημαντική βοήθεια, για την εκτέλεση αυτού του σημαντικού έργου για τον Δήμο μας. Ο Δήμος βέβαια έχει σημαντικά θέματα ακόμα αναβάθμισης των αντίστοιχων υποδομών βιολογικών στο παραλιακό του μέτωπο, επίσης στο προσεχές διάστημα ο Δήμος Χερσονήσου θα προσπαθήσει και με τη βοήθεια της Περιφέρειας να αναβαθμίσει και τις άλλες υποδομές του. Παράλληλα δημόσιες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη για την πρόσθετη χρηματοδότηση των 2 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των έργων που αφορούν στα δίκτυα».

Πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία των έργων στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης και στην ιστοσελίδα της (http://www.pepkritis.gr).

Μοιραστείτε την είδηση