4,2 εκ. κρατήσεις έως τώρα από την TUI | Μαγιόρκα, Κρήτη και Ρόδος στην κορυφή

4,2 εκατομμύρια κρατήσεις γι’ αυτό το καλοκαίρι σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές καταγράφει μέχρι τώρα ο όμιλος της TUI, 1,5 εκατομμύρια κρατήσεις περισσότερες από τα στοιχεία του Μαΐου. H μέση τιμή, εξάλλου, είναι αυξημένη κατά 9% έναντι του 2019, λόγω του υψηλού ποσοστού πακέτων διακοπών στις τρέχουσες κρατήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανακοίνωσε η TUI, Βαλεαρίδες Νήσοι, με πρώτη τη Μαγιόρκα, Κρήτη και Ρόδος είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους πελάτες της. Επίσης ο εσωτερικός τουρισμός στη Γερμανία, οι κρουαζιέρες από την εταιρεία του oμίλου TUI Cruises και τα ξενοδοχειακά brand RIU, TUI Blue και Robinson παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση.

Επισημαίνεται ότι στην ανάκαμψη του καλοκαιριού συνέβαλε ελάχιστα το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, για τους οποίους η άρση έγινε μόλις τον περασμένο μήνα.

Μέχρι τώρα, είναι ανοιχτά 283 ξενοδοχεία που διαθέτει ή συνεργάζεται η TUI, ενώ κρουαζιέρες πραγματοποιούν 8 κρουαζιερόπλοια.

Το θερινό πρόγραμμα της TUI έχει προσαρμοσθεί στο 60% των επιπέδων του 2019.

Αυξάνονται οι online κρατήσεις

Όπως και πριν, η τάση για online κρατήσεις αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της TUI, περισσότεροι από τους μισούς πελάτες της έκλεισαν τις διακοπές τους online (52%). Επιπλέον, η αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες λαμβάνει χώρα όλο και περισσότερο ψηφιακά, με σχεδόν το 70% όλων των πακέτων περιηγήσεων thw TUI να κλείνεται με τη χρήση της εφαρμογής της TUI (+21 ποσοστιαίες μονάδες).

Δημιουργούνται πάλι θετικές ταμειακές ροές

Με τη θετική λειτουργική επανεκκίνηση, η TUI μπόρεσε επίσης να δημιουργήσει εκ νέου ταμειακές εισροές, που ήταν υψηλότερες από τα τρέχοντα έξοδα. Ο επιταχυνόμενος μετασχηματισμός του ομίλου και η παγκόσμια αναδιάταξη με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αποδοτικότητας και αυστηρή πειθαρχία κόστους έχουν οδηγήσει σε περαιτέρω εξοικονόμηση και πολύ ελεγχόμενη εκροή μετρητών.

Ως αποτέλεσμα, ο Όμιλος κατέγραψε θετική ταμειακή ροή περίπου 320 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών, τα ταξίδια του ομίλου δεν μπόρεσε να επαναληφθεί σε όλες τις αγορές. Έτσι, τα έσοδα έφτασαν τα 650 εκατομμύρια ευρώ, όμως στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους υπήρξε ζημιά 670 εκατ. ευρώ.

Η κεφαλαιακή κατάσταση της TUI βελτιώθηκε επίσης. Από τις 9 Αυγούστου 2021, ο όμιλος διαθέτει οικονομικούς πόρους 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τον Μάιο του 2021.

Στα τέλη Ιουλίου, η TUI, 19 διεθνείς τράπεζες και η KfW συμφώνησαν να παρατείνουν τη διάρκεια των κρατικών δανείων συνολικού ύψους 4,7 δισ. Ευρώ έως το καλοκαίρι του 2024. Ωστόσο, ο στόχος της TUI, όπως τονίζει, παραμένει η επιστροφή των δανείων να γίνει γρήγορα.

Ο επικεφαλής της TUI Fritz Joussen, σχολιάζοντας τις παραπάνω επιδόσεις του ομίλου, τόνισε ότι οι επιδόσεις κατά την έναρξη της σεζόν είναι ενθαρρυντικοί και ότι μόλις αρθούν οι περιορισμοί οι κρατήσεις και η ζήτηση θα αυξηθούν θεαματικά.

Η Γερμανία και οι ηπειρωτικές ευρωπαϊκές αγορές παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση. τόνισε.

 Fritz Joussen: Θα μάθουμε να ζούμε με τους ιούς- να εμβολιαστούν όλοι που δεν έχουν κάποιο λόγο

Ο Fritz Joussen υπογράμμισε ότι μάλλον η ανθρωπότητα θα ζήσει με τον Covid όπως και με άλλες μολυσματικές ασθένειες. Το θέμα, είπε, είναι να μετριαστούν οι μολύνσεις, η σοβαρότητα και οι συνέπειες μιας ασθένειας. Γι αυτό και πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι δεν έχουν κάποιο λόγο για να μην εμβολιαστούν.

Ο εμβολιασμός προστατεύει – τα εμβολιασμένα άτομα προστατεύονται και δεν αποτελούν πλέον σημαντικό κίνδυνο για τους άλλους. Όσοι δεν κινδυνεύουν ή σχεδόν δεν κινδυνεύουν θα πρέπει τώρα να αποκαταστήσουν πλήρως τις ελευθερίες τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για παιδιά και τους νέους, για τους οποίους ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, ανέφερε ο επικεφαλής της TUI.

Πηγή: tornosnews.gr

Μοιραστείτε την είδηση