20 Μαΐου οι αποφάσεις για τα Δημοτικά σχολεία | το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα σχολεία

Επέστρεψαν σήμερα 18 Μαΐου στα θρανία τους, οι μαθητές της Α’ Λυκείου και όλων των τάξεων του Γυμνασίου, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.
Επαναλειτουργούν επίσης από σήμερα και τα ΙΕΚ, στα οποία ισχύει ο περιορισμός των 15 ατόμων ανά τμήμα, με 1,5μ. ενδιάμεση απόσταση, ενώ παράλληλα, προβλέπεται η εξ αποστάσεως συμμετοχή καταρτιζομένων.

Επίσης σήμερα ξεκινούν τα μαθήματα στα Φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Για τους μαθητές του Δημοτικού, το θέμα θα συζητηθεί στις 20 Μαΐου, μετά από εκτίμηση της πορείας του κορωνοϊού στη χώρα μας, με την πρόταση να ανοίξουν ξανά στις 1 Ιουνίου, να εξετάζεται.

Στις επικείμενες συζητήσεις θα τεθεί και η επιστροφή μόνο 2 τάξεων του Δημοτικού, της Πέμπτης και της Έκτης, καθώς τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δύναται να μπορούν να προσέξουν περισσότερο.

Αναλυτικά το κυβερνητικό σχέδιο για τα σχολεία, προβλέπει:

Στα σχολικά λεωφορεία η χρήση μάσκας από τους μαθητές είναι προαιρετική ενώ, οι μαθητές που θα μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα φορούν μάσκα, όπως όλοι που θα εισέρχονται σε αυτά.

Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός.

Προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα.

Θα προβλεφθούν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές.

Θα απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων.

Θα είναι προαιρετική χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Μονές καρέκλες στα θρανία λόγω κορωνοϊού

Η απόσταση μεταξύ των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρo μήκος.

Εάν κάποια σχολική αίθουσα δεν επαρκεί για την τήρηση αυτής της απόστασης, τότε το τμήμα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών, χωρίζεται σε υποτμήματα.

Με αποστάσεις τα θρανία και μόνο για ένα μαθητή

Προτείνεται, επίσης, τα θρανία να έχουν κοινό προσανατολισμό, ώστε να μειώνεται κατά το μέγιστο δυνατό η έκθεση των μαθητών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα, ιδιαίτερα σε αίθουσες με περιορισμένο χώρο.

Μοιραστείτε την είδηση