Σαλάτα – Τούρτα με φύλλα κρέπας και λαχανικά
Μια σαλάτα που δεν θα αφήσει αδιάφορο κανέναν από τους καλεσμένους σας. Πριν καν την αφήσετε στο τραπέζι θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις επευφημίας και θαυμασμού!
ΥΛΙΚΑ
4 Φύλλα κρέπας
Για τη γέμιση:
2 μεγάλες κούπες βρασμένο αρακά
2 μεγάλες κούπες βρασμένο καλαμπόκι
2 μεγάλες κούπες βρασμένο κοτόπουλο, σε κομμάτια
5 καρότα ωμά, τριμμένα, καλά σουρωμένα
Μαγιονέζα
Γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι & κάρυ
Βράζουμε το κοτόπουλο, το καλαμπόκι & τον αρακά, ξεχωριστά το καθένα.
Αλατοπιπερώνουμε και στο κοτόπουλο βάζουμε επιπλέον το κάρυ.
Αφού έχουμε έτοιμα τα φύλλα κρέπας, βάζουμε το πρώτο σε ένα μεγάλο πιάτο. Περνάμε μια στρώση μαγιονέζα. Βάζουμε τον αρακά και τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο κρέπας. Πάνω από το φύλλο κρέπας, μια στρώση μαγιονέζα και έπειτα βάζουμε το κοτόπουλο. Πάνω από το κοτόπουλο ένα φύλλο κρέπας και τη γνωστή πλέον στρώση με μαγιονέζα. Βάζω και το καλαμπόκι και από πάνω το τελευταίο φύλλο κρέπας, με γενναία δόση μαγιονέζας!
Τέλος, τοποθετώ το τριμμένο καρότο.
Extra tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μαγιονέζα με γιαούρτι ή να τα αναμίξετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τόνο αντί για κοτόπουλο, να προσθέσετε αυγό και οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας σας. Απαραίτητη προϋπόθεση για πλούσια γεύση, να έχετε βάλει αλάτι, πιπέρι και κάποιο μπαχαρικό.




