Κουζίνανέαπρωτοσέλιδο Γ

Μαλακά μπισκότα κρακελέ | συνταγή

Εντυπωσιακά και πεντανόστιμα μπισκότα!
Φτιάξτε τα και σας υπόσχομαι πως και η διαδικασία αλλά και η δοκιμή θα σας εξιτάρει αφάνταστα!

Υλικά

1 φλιτζάνι κακάο
1μιση φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
3 βανίλιες ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μπολ το κακάο, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ακολουθεί η βανίλια.
Έπειτα το baking powder, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αν το μίξερ μας δεν έχει αντοχή, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και αφήνουμε όσες περισσότερες ώρες μπορούμε. (3 ώρες και πάνω). Εγώ το αφήνω όλη τη νύχτα.

Ήρθε η ώρα…

Βγάζουμε το μείγμα και σχηματίζουμε μπαλάκια με τα χέρια ή με δυο κουτάλια.
Αφού σχηματίσουμε τα μπαλάκια, τα βουτάμε στη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Extra tips:

Στο μείγμα και πριν προσθέσετε το αλεύρι, μπορείτε να βάλετε μισό σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας.
Ωραία γεύση δίνουν και οι σταγόνες σοκολάτας και τα αποξηραμένα φρούτα.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr