Χοιρινό μπούτι με σάλτσα που εντυπωσιάζει
Η συνταγή αυτή, είναι από εκείνες που θα έχεις στο μυαλό σου κάθε φορά που πρέπει να εντυπωσιάσεις και να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου.
ΥΛΙΚΑ
- Χοιρινό μπούτι – χωρίς κόκκαλο
- Βούτυρο
- χυμό από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι & πιπέρι
- σκόρδο (προαιρετικά)
- κόκκινη και πράσινη πιπεριά
Βάζουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε το κομμάτι το κρέας. Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα.
Αφού κρυώσει λίγο, με ένα μαχαίρι του κάνουμε χαρακιές και μέσα αν θέλουμε προσθέτουμε σκόρδο. Αν όχι, ακολουθούμε τα επόμενα βήματα. Βουτυρώνουμε το κρέας μας.
Φτιάχνουμε μαρινάδα με το λεμόνι, το πορτοκάλι, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και τη ρίχνουμε στο κρέας. Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και τη βρέχουμε ελαφρώς να μην αρπάξει στον φούρνο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αφού βάλουμε το κρέας στον φούρνο, κατεβάζουμε τον φούρνο στους 150 και αφήνουμε να αργοψηθεί. Θέλει τουλάχιστον 3 ώρες.
Αφού το κρέας μας έχει ψηθεί, ρίχνουμε μέρος από τα υγρά του, σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο αν δούμε ότι δεν είναι λιπαρή η υπάρχουσα σάλτσα, τις πιπεριές σωταρισμένες, πορτοκάλι, λεμόνι και μέλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση, σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Extra tips
Για πιο πικάντικη γεύση, στη σάλτσα μπορείτε να βάλετε και 1/3 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο.
Αν στη σάλτσα κόψετε σε πολύ μικρά κομμάτια πορτοκάλι, η γεύση και η υφή της, θα απογειωθεί