Κουζίνανέα

Αβοκάντο: Οφέλη και συνταγές

Το αβοκάντο, βρίσκεται σε κορυφαία θέση στην κατηγορία των ωφέλιμων φρούτων.
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και με ωφέλιμες δράσεις στον οργανισμό μας.

Περιέχει Ω3 λιπαρά οξέα, απαραίτητα για την υγεία μας, ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρος και χαλκός, αλλά και βιταμίνες Α, Ε, Κ, C και φολλικό οξύ και αρκετά επιπλέον στοιχεία που δρουν θετικά στον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, έχει αντικαρκινική δράση καθώς περιέχει
μονοακορέστα λιπαρά, τα καροτενοειδή και η βιταμίνη Ε.

Συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της αρτηριακής μας πίεσης και της κακής χοληστερόλης ενώ αυξάνει την καλή χοληστερόλη.

Βοηθάει στην οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα καθώς περιέχει
καροτενοειδή, φυτοστερόλες, ψευδάργυρο, Ω-3 λιπαρά και βιταμίνες Ε και C, όπως αναφέρουμε και παραπάνω.

Ως έλαιο, το αβοκάντο δρα αντιγηραντικά και ενυδατικά στο δέρμα και τα μαλλιά μας.

Μειώνει σημαντικά την αίσθηση της πείνας, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή.

Επιπλέον πληροφορίες:

Τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του φρούτου αυτού, βρίσκονται στο τμήμα που είναι κοντά στον φλοιό του.
Για να ωριμάσει πιο σύντομα το αβοκάντο, τοποθετείστε το κοντά σε ντομάτα ή μπανάνα.

Συνταγές

Μους αβοκάντο με μπανάνα και κακάο:

2 ώριμα αβοκάντο
2 ώριμες μπανάνες
6 κουταλιές σούπας κακάο
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές σούπας μέλι
Λίγο αλάτι

Αλέθουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κατά βούληση αυτό που χρειάζεται.
Αν είναι πολύ πηχτή, λίγο γάλα, αν τη θέλουμε πιο γλυκιά, λίγο μέλι κλπ.
Καταναλώνεται είτε αυτούσια είτε ως επάλειψη.

Σως για σαλάτα ή κρεατικά ή μπρουσκέτες:

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
2 ώριμα αβοκάντο
Χυμό από μισό λεμόνι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο σε σκόνη, άνηθο, μαϊντανό

Αλέθουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και καταναλώνουμε σε σαλάτα ή κρεατικά ή μπρουσκέτες.

Γλυκό αβοκάντο:

Βάζουμε πάνω από το αβοκάντο μας (κομμένο σε κομμάτια ή ολόκληρο), μέλι και ξηρούς καρπούς.

Αλμυρό αβοκάντο:

Βάζουμε πάνω από το αβοκάντο μας (κομμένο σε κομμάτια ή ολόκήρο), ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.

Αβοκάντο σε σαλάτα:

Σε οποιαδήποτε σαλάτα φτιάξετε, το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια, δίνει επιπλέον νοστιμιά.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr