Βρετανία | στην «πράσινη λίστα» η Κρήτη και 6 ακόμη νησιά

Στην «πράσινη λίστα» του υφιστάμενου συστήματος ταξιδιών στην Βρετανία, τοποθέτησε χθες στην τελευταία αναθεώρηση το Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO), τα ελληνικά νησιά Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα και Ζάκυνθος, όπως αναφέρει το money-tourism.

Βέβαια η μετάταξη αυτή των πέντε μεγάλων ελληνικών νησιών και σημαντικών προορισμών για την αγγλική ταξιδιωτική αγορά, μικρή σημασία έχει για την δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς μέχρι τις 16 Μαϊου απαγορεύονται όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στη Βρετανία, λόγω περιορισμών της πανδημίας.

Ωστόσο, είναι ένα σημαντικό βήμα, ενόψει των ανακοινώσεων για το σύστημα των φωτεινών σηματοδοτών στις αρχές Μαΐου και την κατάταξη των χωρών σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία.

Εδώ είναι σημαντικό να τονισθεί ότι αν και έχει πολύ μεγάλη σημασία, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν η κατάταξη θα γίνει σε επίπεδο χώρας, δηλαδή ολόκληρη χώρα σε μια κατηγορία, ή όπως μέχρι τώρα θα υπάρχει χρωματικός χαρακτηρισμός ανά προορισμό ή ανά νησί. Στην δεύτερη περίπτωση, η Ελλάδα θα είναι «ευνοημένη», καθώς και λόγω της πολυνησίας, θα είναι πιο εύκολη η διαχείριση των ταξιδιών σε επίπεδο προορισμού.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε: «Είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε ποιες χώρες θα συμπεριληφθούν στη λίστα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η κυβέρνηση συνεχίζει να εξετάζει μια σειρά παραγόντων για να ενημερώσει τους περιορισμούς που θα επιβάλλονται. Θα καθορίσουμε μέχρι τις αρχές Μαΐου ποιες χώρες θα ενταχθούν σε ποια κατηγορία και θα επιβεβαιώσουμε εάν τα διεθνή ταξίδια μπορούν να συνεχιστούν από τις 17 Μαΐου 2021».

Μοιραστείτε την είδηση