«Προκαταβολή» από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ζητάει η Ιταλία | κορωνοϊός

Η ιταλική κυβέρνηση στηρίζει τη γαλλογερμανική πρόταση για τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης με 500 δισεκατομμύρια ευρώ και, σύμφωνα με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων της κυβέρνησης Κόντε, Βιντσέντσο Αμέντολα, επιθυμεί να λάβει μια «προκαταβολή» του ποσού που της αντιστοιχεί πριν από το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με υπολογισμούς που έγιναν στη Ρώμη, αν το συνολικό ποσό δεν αλλάξει, στην Ιταλία είναι πιθανό να δοθούν περί τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον Τύπο, η κυβέρνηση Κόντε σκοπεύει να επενδύσει τα χρήματα αυτά στους τομείς των δημόσιων σχολείων, των πανεπιστημίων, της έρευνας, της υγείας και των υποδομών.

Ένας από τους κύριους στόχους είναι να στηριχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη και η αντισεισμική θωράκιση της χώρας. Κύρια προτεραιότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, είναι και να μπορέσει να απλουστευθεί η γραφειοκρατία, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, όπως και να επιτευχθεί αποδοτική συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης της Ρώμης με τις περιφέρειες όλης της χώρας, για να μπορέσουν τα διάφορα σχέδια να μετατραπούν σε ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπογραμμίζουν ότι είναι σαφές πως το θέμα δεν έχει κλείσει και ότι θα πρέπει να δοθεί σκληρή μάχη στις Βρυξέλλες, για να ξεπερασθούν οι αντιστάσεις και οι αρνητικές θέσεις της Ολλανδίας, της Δανίας, της Σουηδίας και της Αυστρίας, σχετικά με την επιχορήγηση των κρατών μελών της Ένωσης που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση του κορωνοϊού.

Μοιραστείτε την είδηση