Ολλανδία | καραντίνα 5 εβδομαδών από σήμερα

Νέα μέτρα, με καραντίνα 5 εβδομάδων από σήμερα 15 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, κάτι που έφερε αντιδράσεις από τους πολίτες.

Φωνές και σφυρίγματα ακούγονταν κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του Ρούτε. «Δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απλή γρίπη, όπως πιστεύουν οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω μας», σχολίασε ο ίδιος, σε αυστηρό ύφος, αναφερόμενος στους διαδηλωτές.

Ο Ρούτε συνέστησε στους Ολλανδούς πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να υποδέχονται το πολύ δύο πρόσωπα την ημέρα, προσθέτοντας πως τα μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιανουαρίου.

Μια εξαίρεση προβλέπεται για τρεις ημέρες γύρω στα Χριστούγεννα, όταν θα επιτρέπονται τρεις ενήλικες επισκέπτες.

«Όσο λιγότερες επαφές έχουμε, τόσο το καλύτερο. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε σε καλύτερη θέση. Και ναι, η κατάσταση θα βελτιωθεί», επισήμανε ο Μαρκ Ρούτε.

Ανοιχτά θα μείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, ενώ την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, θα κλείσουν και τα σχολεία.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε την ώρα που ο αριθμός των μολύνσεων καταγράφει σημαντική αύξηση στη χώρα και ο αριθμός των θανάτων πέρασε το όριο των 10.000.

Μοιραστείτε την είδηση