Μήνυμα Αμφιλόχιου για το δολοφονικό χτύπημα στη Λυών | συνελήφθη ύποπτος άνδρας

Μήνυμα αποτροπιασμού και συμπαράστασης λίγες ώρες μετά το δολοφονικό χτύπημα στη Λυών της Γαλλίας με θύμα τον Χανιώτη στην καταγωγή ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, εξέφρασε μιλώντας στο biskotto.gr, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σέλινου κκ. Αμφιλόχιος. Προσευχόμαστε και εκφράζουμε τη θλίψη μας, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος μας και επισημαίνει:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την φονική επίθεση εναντίον του Αιδ. Νικολάου Κακαβελάκη, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ο οποιος διακονεί εις την Λυών της Γαλλίας ως Ιερέας και εκπαιδευτικός. Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη και τον αποτροπιασμό για το θλιβερό αυτό γεγονός, καταδικάζοντας κάθε είδους πράξη βίας και φανατισμού. Προσευχόμεθα στον Κύριο και Αρχηγό της Ζωής για την ειρήνη και καταλλαγή του σύμπαντος κόσμου και την ίαση και αποκατάσταση της υγείας του αδελφού μας π. Νικολάου».

Συνελήφθη ύποπτος άνδρας

Η γαλλική αστυνομία ωστόσο προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Κισαμίτη ιερέα, με καταγωγή από την Κάμαρα Καλυδωνίας.

Μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη που πυροβόλησε δύο φορές τον ιερέα παραμένουν άγνωστα.

Η σύλληψη του υπόπτου έγινε σε ένα εστιατόριο της Λυών. Ο δήμαρχος της πόλης, Γκρεγκορί Ντουσέ, σε σχόλιά του στην τηλεόραση, δήλωσε πως δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ο δράστης πυροβόλησε τον ιερέα. Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λυών είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μοιραστείτε την είδηση