Αύξηση των διαζυγίων κατά 30%, παρατηρήθηκε στην Ιταλία, μετά το παρατεταμένο «lockdown», λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Πολλά ζευγάρια παρέμειναν κάτω από την ίδια στέγη αναγκαστικά, για παραπάνω από δύο μήνες, κάτι που προκάλεσε «φθορά» και πολλοί γάμοι διαλύθηκαν, σύμφωνα με Ιταλικά ΜΜΕ.

Από τότε που ξεκίνησε η ραγδαία εξάπλωση της νόσου Covid-19, τα διαζύγια σημείωσαν αύξηση κατά 30%, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

Σύμβουλοι γάμου δήλωσαν στην ιταλική εφημερίδα ότι τα ζευγάρια ζήτησαν την βοήθειά τους μέσω του Skype και του WhatsApp σε μία προσπάθεια να συνυπάρξουν ειρηνικά με τον σύντροφό τους. Μάταια όμως!

Ένας από τους λόγους που προκλήθηκε η εν λόγω φθορά, ήταν και το άγχος μήπως και χάσουν τη δουλειά τους.

Η σύμβουλος γάμου, Άννα – Μαρία Μπερναρντίνι ντε Πάσε, υποστήριξε ότι έλαβε πάνω από 60 e-mail μετά την έναρξη της καραντίνας με τους συμπολίτες της να ζητούν βοήθεια προκειμένου να σώσουν το γάμο τους.

Αίτηση διαζυγίου μέσω e-mail

Πολίτες από περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία, είχαν τη δυνατότητα να αιτηθούν διαζύγιο, διαδικτυακά, μέσω της Ένωσης Δικηγόρων της Ιταλίας.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος της ιταλικής Ένωσης Συμβούλων Γάμου Τζιαν Ετόρε Γκασάνι υποστηρίζει ότι ορισμένοι γάμοι διαλύθηκαν επειδή ανακαλύφθηκαν εξωσυζυγικές σχέσεις.

Μοιραστείτε την είδηση