Υγείανέαπρωτοσέλιδο Β

Τζανάκης: «Σε έξαρση ο κορωνοϊός – φαρυγγίτιδα και πονόλαιμος με τη νέα παραλλαγή Όμικρον»

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται, ωστόσο σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, η νέα παραλλαγή προκαλεί έντονο πονόλαιμο και φαρυγγίτιδα.

«Κάθε φορά τον Ιούλιο, το καλοκαίρι, έχουμε μια έξαρση», αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην ΣΚΑΙ, και εξηγεί πως «είναι ένας νέος ιός της ομάδας Όμικρον. Δεν προκαλεί επιδημιολογική ανησυχία και ανησυχία στο σύστημα υγείας».

Αυτός που θα κολλήσει τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού, σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη θα έχει το εξής επίμονο σύμπτωμα: «θα πονάει πάρα πολύ ο λαιμός του. Λέγεται σύνδρομο πονεμένου φάρυγγα, είναι επώδυνη φαρυγγίτιδα. Γι΄αυτό καλό είναι να προσέχουμε».

«Επέστρεψε» ο κορονοϊός με νέα παραλλαγή

«Οι δείκτες στους θανάτους και τις εισαγωγές είναι πτωτικοί», τόνισε ο καθηγητής, σημειώνοντας πως «είναι μια νέα έξαρση που την αναμένουμε καθώς έχουμε μεγάλο ποσοστό κοινωνικών επαφών, διακοπές, μετακινούνται πληθυσμοί, έχουμε τουρισμό».

Ο ίδιος σημείωσε πως μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι ευπαθείς ομάδες.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr