Στην Κρήτη η πιο σύγχρονη ΜΕΘ της Ευρώπης | Κικίλιας

Συγχαρητήρια σε όλους τους “εμφανείς και αφανείς ήρωες” στη μάχη που δώσαμε κατά του κορωνοϊού, έδωσε από το Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως «πετύχαμε στον πρώτο κύκλο και προστατέψαμε τους ανθρώπους μας» και επανέλαβε ότι «πρώτη και μόνη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωήΣε αυτό τον δεύτερο κύκλο θέλουμε να πάει καλά το νησί. Όλα τα νοσοκομεία του νησιού θα ενισχυθούν με νέες ΜΕΘ» σημείωσε μεταξύ άλλων,

Ο Βασίλης Κικίλιας, κάλεσε άπαντες να συνδράμουν ώστε – όπως είπε – «να μην χαλάσουμε την καλή εικόνα της χώρας όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας» και προανήγγειλε αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το επόμενο διάστημα. Χαρακτήρισε σημαντικό εργαλείο την “άυλη συνταγογράφηση” και πρόσθεσε ότι η επόμενη μεταρρύθμιση θα αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα καθώς «σημαντικό να μην πηγαίνει ο κόσμος στα νοσοκομεία για να μην υπάρχει ταλαιπωρία. Να υπάρχει αρμονική συνεργασία των ανθρώπων της Υγείας έτσι ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες, κι αυτό να είναι οργανωμένο και δομημένο. Υπάρχει δρόμος και χώρος να γίνουν κι άλλες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, με πρώτη και καλύτερη τις 1.200 κλίνες ΜΕΘ, μόνιμες σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στο νησί που σημαίνει 12 κλίνες για κάθε 100.000 κατοίκους, άρα ο ευρωπαϊκός μέσος όρος επιτέλους. Μαζί με την εκπαίδευση, μαζί με μόνιμες θέσεις για τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό». 

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά τους επόμενους μήνες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ηρακλείου θα είναι «πρώτο και καλύτερο» καθώς θα δημιουργηθεί «η πιο σύγχρονη Μονάδα Εντατικής θεραπείας στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια ειδική μονάδα πρώτου ορόφου- ισογείου, με εξωτερική διασύνδεση και ασανσέρ».

«Σε όλα τα νοσοκομεία έχει υπάρξει» – όπως είπε – «μέριμνα για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ (Μονάδα αυξημένης φροντίδας)» και σημείωσε ότι «η Κρήτη χρειάζεται στήριξη, γιατί αντιμετωπίζει διάφορα θέματα, όπως τα τροχαία». 

Έχουμε σχέδιο – Οι τουρίστες να σεβαστούν την Ελλάδα  – Το νησί θα τα καταφέρει

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενίσχυση με προσωπικό των υγειονομικών δομών λέγοντας πως «εν μέσω του κορωνοϊού προσλαβαμε τέτοιο υγειονομικό προσωπικό, που δεν έχει ξαναπροσληφθει ποτέ σε τόσο σύντομες διαδικασίες: Πάνω από 600 νοσηλευτές, δώσαμε εγκρίσεις για πάνω γιατρούς και λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας. Και κυρίως την αίσθηση ότι όλοι μαζί, δουλεύουμε και εργαζόμαστε για το κοινό καλό. Η χώρα αξίζει να έχει ένα εξαιρετικό σύστημα Υγείας και θα το έχει».

«Όπως φτιάξαμε μια ωραία κουλτούρα, έτσι ζητάω και από τους τουρίστες μας να κάνουν το ίδιο πράγμα: να σεβαστούν τη χώρα μας και το πανέμορφο  νησί μας. Να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες που έχουμε θέσει, έτσι ώστε να έχουμε τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων. ευχόμαστε τα περισσότερα να είναι ασυμπτωματικα. Είμαστε εδώ για οτιδήποτε συμβεί. Έχουμε σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε. Είμαστε εδώ με ψυχραιμία, με σχέδιο και νηφαλιότητα. Ευχόμαστε στην Κρήτη Καλή επιτυχία στην τουριστική περίοδο. Είμαστε σίγουροι ότι η χώρα και το νησί θα τα καταφέρει. Tο νησί έχει ανάγκη να κινηθεί και να λειτουργήσει την τουριστική περίοδο»

Ο Υπουργός Υγείας βρέθηκε αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ, το σωματείο των οποίων έχει προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας έως τις 15:00 και πραγματοποιεί συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιραστείτε την είδηση