Υγείανέαπρωτοσέλιδο Γ

«Σ’ ευχαριστώ δότη» | εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους που χάρισαν ζωή

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας», σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, διοργανώνει ενημερωτική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026, από τις 10:00 έως τις 14:00, στον χώρο του Δημαρχείου Χανίων.

Η 22α Σεπτεμβρίου καθιερώνεται πλέον ως η σταθερή ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Δοτών Μυελού των Οστών (WMDA – World Marrow Donor Association).

Η φετινή καμπάνια «Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΟΤΗ» / «THANK YOU DONOR» είναι αφιερωμένη στους εθελοντές δότες που βρέθηκαν συμβατοί με έναν ασθενή και με την ανιδιοτελή προσφορά τους χάρισαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η δωρεά μυελού των οστών αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πράξεις εθελοντικής προσφοράς. Για έναν ασθενή με λευχαιμία ή άλλη σοβαρή αιματολογική νόσο, η εύρεση ενός συμβατού εθελοντή δότη μπορεί να σημαίνει τη μοναδική ευκαιρία για ζωή.

Με τη δράση αυτή, ο «Ορίζοντας», το ΚΕΔΜΟΠ και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων ενώνουν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε ολόκληρη την κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής δράσης, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη διαδικασία εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, να λύσουν απορίες και, εφόσον το επιθυμούν, να γίνουν και οι ίδιοι μέρος της παγκόσμιας αλυσίδας ζωής.

Γιατί η ζωή μπορεί να χρειάζεται έναν συμβατό δότη. Και ο δότης μπορεί να είσαι εσύ.

Ας πούμε όλοι μαζί ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στους εθελοντές δότες που χάρισαν ζωή.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr