Υγείανέαπρωτοσέλιδο Α

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος | προβλήματα και ελλιπής ενημέρωση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Επιπλέον χρόνο για σωστή προετοιμασία σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό χωρίς ιατρική συνταγή στα φαρμακεία, ζητά μέσα από ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο οποίος κάνει αναφορά για προβλήματα στο σύστημα αλλά και ελλιπή ενημέρωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι φαρμακοποιοί δεν είναι ακόμη έτοιμοι για να καλύψουν αυτήν την υπηρεσία προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, κυρίως για λόγους μηχανοργάνωσης, αλλά και ελλιπούς ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι των Φαρμακοποιών, την Παρασκευή 16.12.22 παρουσιάσθηκε στους εκπροσώπους του Π.Φ.Σ., του ΕΟΠΥΥ  κ.α. από την ΗΔΙΚΑ, η ηλεκτρονική εφαρμογή της διάθεσης, διενέργειας και καταχώρησης των αντιγριπικών εμβολίων χωρίς ιατρική συνταγή, παρουσία και των εκπροσώπων των εταιρειών κατασκευής λογισμικού προγραμμάτων φαρμακείων.

Ωστόσο, από την πλευρά των Φαρμακοποιών ζητήθηκε και αποφασίσθηκε για την ορθή λειτουργία της εφαρμογής, «να γίνουν βελτιώσεις στο σύστημα για επιμέρους ζητήματα που εντοπίσθηκαν στη διάρκεια της παρουσίασης».

Επίσης, ζητήθηκε πριν την έναρξη της εφαρμογής να αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες προς τους φαρμακοποιούς για να έχουν γνώση της λειτουργίας της εφαρμογής. «Πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα», σημειώνουν οι Φαρμακοποιοί.

Συγχρόνως οι εταιρείες κατασκευής λογισμικού προγραμμάτων φαρμακείων ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την διασύνδεση της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ με τα προγράμματα των φαρμακείων , πράγμα που κατά δήλωσή τους , «απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα», όπως λένε.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr