Υγείανέαπρωτοσέλιδο Α

K.Y. Κισάμου: «ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση την τουριστική περίοδο»

«Η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κίσαμου με ένα νέο σύγχρονο ασθενοφόρο όχημα, έρχεται να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, εξασφαλίζοντας παράλληλα ασφαλείς συνθήκες διακομιδών τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες υγείας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του για την παραλαβή του νέου ασθενοφόρου, ο διευθυντής του Δημήτρης Ανυφαντάκης, γιατρός επιμελητής Α’.

«Το θέμα ωστόσο της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Κέντρου Υγείας Κίσαμου σε επείγουσες καταστάσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου όπου ο πληθυσμός της περιοχής υπερδιπλασιάζεται, επιβάλει την παρουσία και ενός δεύτερου ασθενοφόρου. ως εκ τούτου το Κ.Υ. Κίσαμου αιτήθηκε στο ΕΚΑΒ Κρήτης την τρίμηνη παράταση της παραχώρησης του υφιστάμενου ασθενοφόρου, το οποίο είχε παραδοθεί στη μονάδα στις 16/01/2023, προκειμένου να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες τις περιοχής», συμπληρώνει ο κ. Ανυφαντάκης.

«Ευελπιστώντας στη θετική τους ανταπόκριση και με την πεποίθηση ότι η αξιοπιστία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η ανάγκη για ασφαλείς συνθήκες διακομιδής αποτελούν κοινό τόπο για όλους του εμπλεκόμενους φορείς –Δήμο Κισάμου, 7η Υ.Πε. Κρήτης, ΕΚΑΒ, ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη που μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ ενίσχυσε τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 7ης Υ.Πε. Κρήτης», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr