Υγείανέαπρωτοσέλιδο Β

Αμειβόμενη πρακτική άσκηση νέων γιατρών | 2 νοσοκομεία της Κρήτης στη λίστα

Σε Παθολογικά, Χειρουργικά Τμήματα ή Τμήμα¬τα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων θα μπορούν να «ψηθούν», πριν το αγροτικό τους, για έξι μήνες, οι νέοι γιατροί.

Η δυνατότητα προκαταρκτικής κλινικής άσκησης έχει θεσμοθετηθεί με νομοσχέδιο της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα, το οποίο περιλάμβανε ρυθμίσεις για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στην τωρινή φάση, το πρόγραμμα αφορά σε 115 γιατρούς και θα πραγματοποιηθεί σε 23 νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, θα υλοποιηθεί στα εξής νοσοκομεία:

«Ερυθρός Σταυρός». «Γ. Γεννηματάς» Αθήνας, «Ευαγγελισμός», «Ιπποκράτειο» Αθήνας, «Τζάνειο», «Θριάσιο», Κρατικό Νίκαιας, «Αττικόν», «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης, Καβάλας, ΑΧΕΠΑ, «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Πανεπιστημιακό Λάρισας, Πανεπιστημιακό Ρίου, «Αγιος Ανδρέας» Πάτρας, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό Ηρακλείου και Νοσοκομείο Χανίων.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η άσκηση της Ιατρικής σε πραγματικές συνθήκες υπό επίβλεψη, καθώς και π ανάπτυξη επαγγελματικών χαρακτηριστικών.

Η εκπαίδευση, στο πλαίσιο του πιλοτικού προ-γράμματος της Προκαταρκτικής Κλινικής Ασκησης, περιλαμβάνει σεμινάρια, καθώς και κλινική άσκηση. Στην πιλοτική φάση, το πρόγραμμα δεν θα είναι υπο-χρεωτικό.

Οι Υγειονομικές Περιφέρειες αναμένεται άμεσα να κάνουν κάλεσμα προς νέους γιατρούς.

Σε περίπτωση που το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα ακολουθήσει κλήρωση.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr