«Σημαντικός ο ρόλος του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης στην εκπαίδευση» | Β.Διγαλάκης

Με τον πρόεδρο της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Νικόλαο Καραπιδάκη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Κρήτης», Ιωάννη Πλατσιδάκη, συναντήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, αναγνωρίζοντας την πολυεπίπεδη δραστηριότητα του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι 3 τους συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και οι προοπτικές ανάπτυξής του ενώ έμφαση δόθηκε στη συντήρηση και αποκατάσταση του κτιρίου και στην ψηφιοποίηση του αρχειακού του υλικού.

Ο υφυπουργός επισήμανε τη σπουδαιότητα του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, καθώς, εκτός από το πολυσχιδές ερευνητικό και πολιτιστικό του έργο, επιτελεί και σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο και μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ιστορική μνήμη και τη διασύνδεση με την τοπική ιστορία.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Διγαλάκης δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη και συνεισφορά του στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, στην προσπάθεια διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του και στην ευρύτερη αξιοποίηση του αρχειακού του πλούτου.

Μοιραστείτε την είδηση