Γωνιά των ζώωννέαπρωτοσέλιδο Α

Χανιά | δημιουργία γηροκομείου για τα γαϊδουράκια στην έξοδο του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς

Τον Εθνικό Δρυμό της Σαμαριάς επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι ετοιμάζεται σε προστατευμένη έκταση στην Αγία Ρουμέλη ένα γηροκομείο για τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια που εργάστηκαν σκληρά επί χρόνια στον εθνικό δρυμό.

Η ανάρτησή του:

«Σήμερα, βρέθηκα στο υπέροχο Φαράγγι της Σαμαριάς, σε έναν πρώτο απολογισμό της τουριστικής περιόδου.

Έως τώρα, διέσχισαν το Φαράγγι 130.000 τουρίστες και θα φτάσουμε τους 160.000 μέχρι το τέλος της σαιζόν, σημειώνοντας ΡΕΚΟΡ 15ετίας!
Φέτος, εφαρμόσαμε για 1η φορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Κάτι εξίσου σημαντικό: ετοιμάζουμε σε μια όμορφη και προστατευμένη έκταση, στην Αγία Ρουμέλη, δηλαδή στην έξοδο του Φαραγγιού, ένα γηροκομείο για τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια που εργάστηκαν σκληρά αυτά τα χρόνια στον Εθνικό Δρυμό.

Ιδιαίτερη στιγμή για μένα η βράβευση του επίτιμου προέδρου του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, Τάκη Χουλιόπουλου, εγκαινιάζοντας την έκθεση φωτογραφίας «Της Σαμαριάς το Πέρασμα – Το Φυσικό και ανθρωπογενές κεφάλαιο του Εθνικού Δρυμού», που διοργανώνεται από τον Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Δρυμού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Βασίλη Διγαλάκη, καθώς και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για την παρουσία τους.»

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr